DANI OPORAVKA

Maja Petrin: Nisam vjerovala da imam infarkt

Posljednjih mjeseci, priča zagrebačka glumica i samohrana majka, živjela je bez stresa i živciranja. Pripremala je zimnicu te se brinula o kćeri i psu stoga ju je infarkt zaista iznenadio.
Zagreb, 270108.Glumica Maja Petrin i kcerka Petra poziraju sa svojom tromjesecnom ljubimicom maltezerkom Pikom.Foto: Neja Markicevic / CROPIX-kucni ljubimci-
 Neja Markičević/CROPIX

Zagrebačka glumica Maja Petrin ne pamti kad je dobivala više poruka i poziva nego posljednjih dana. No, ovaj joj put kolege i prijatelji ne čestitaju na odlično odigranim kazališnim i TV ulogama, već se zabrinuti raspituju za njezino zdravlje. Naime, 37-godišnja glumica Zagrebačkog kazališta lutaka, koja se proslavila ulogom Dunje Barišić u serijalu “Zabranjena ljubav”, prošli je tjedan zavšila u bolnici zbog - srčanog udara, piše magazin Gloria .

Samohrana majka 12-godišnje Petre na kardiološki odjel bolnice Sestara milosrdnica stigla je, rekli su joj liječnici, u posljedni trenutak. Ona je, naime, infarkt praktički prehodala, uvjerena da je riječ o virozi u kombinaciji s križoboljom. Iako je, naravno, još uvijek u bolnici (s intenzivne njege ovaj je tjedan prebačena je na odjel), glumica pršti optimizom i vjeruje da će se početkom iduće godine vratiti na scenu.

Što se zapravo dogodilo te kobne noći sa srijede na četvrtak?

- Oko tri sata ujutro iz sna me trgnula strahovita bol u prsima i leđima. Nikad tako nešto nisam osjetila. Uz to sam osjetila nagon za povraćanjem, pa sam dio noći provela i na toaletu. No, nakon svega sam se vratila u krevet i uspjela sam nekako zaspati.

Jeste li nazvali Hitnu pomoć?

- Moja mama Marija ujutro je nazvala Hitnu pomoć, no nitko od nas, pa ni dežurni u hitnoj službi, nisu pomislili da je riječ o infarktu: on, naime, baš ne pogađa žene mojih godina. Savjetovali su mi da se ostanem kući odmarati.

Kad ste zapravo završili u bolnici?

- Kako mi cijelog dana nije bilo bolje, mama je na kraju pozvala svoju prijateljicu, doktoricu Lidiju Car da me dođe pregledati. Ona je donijela i svoj priručni EKG stroj, a kad me pregledala otišla je s mamom porazgovarati u susjednu sobu. Potom su obje došle k meni, rekle mi da se odjenem i pozvale Hitnu pomoć.

Što se događalo u bolnici?

- Hitna pomoć me odvezla u Vinogradsku bolnicu, kamo spadam po mjestu stanovanja. Tamo sam podvrgnuta ne baš ugodnom zahvatu razbijanja ugruška koji je izazvao srčani zastoj: pod lokalnom anestezijom kroz arteriju mi je, od prepona do srca, proveden kateter. Na ekranu sam mogla pratiti sve što se događa u mojim žilama. Osim toga, ugradili su mi i stentove kojim su mi proširili žilu. Zahvat je prošao bezbolno: liječnici su bili jako pažljivi, pa sam im na kraju zahvalila na brizi. Objasnili su mi da mi je srce prilično uništeno, jer sam predugo ostala doma, i da sam zapravo stigla u posljednji trenutak da mi spase život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:12