PREDSJEDNIK HOO-A

Mateša o odnosu sa Slavicom: 'Vjerujem u muško-žensko prijateljstvo kao i u svemirce'

Iako se znaju 25 godina, Zlatko Mateša tvrdi kako su samo prijatelji i da je to itekako moguće, a ona ga cijeni zbog njegovog intelekta i sposobnosti

Nasmiješeni i sretni njih dvoje fotografirani su skupa u Umagu na Croatia Openu 2007., na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, na Davis Cupu u Poreču 2009., na rukometnom prvenstvu u Beču 2010. godine…

Veliki šarmer

Nije ni čudo da su se nakon njihovog posljednjeg zajedničkog druženja, što su ga ovjekovječili fotografi na rukometnoj utakmici Danske i Hrvatske u nedjelju u Londonu, mnogi ponovno zapitali njeguju li Slavica Ecclestone i Zlatko Mateša tek nježno prijateljstvo ili ipak nešto više?

- Slavica i ja dugogodišnji smo prijatelji. Mislim da se znamo već dvadeset i pet godina - kaže Zlatko Mateša.

Jedan od pametnijih

O bliskom prijateljstvu s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora i velikim šarmerom svojedobno je progovorila i sama Slavica, rekavši: - Zlatko je jedan od pametnijih ljudi u Hrvatskoj, a ja se volim družiti s takvima. Dozvolite mi da si mogu sama birati društvo. Mi smo dugogodišnji prijatelji.

Postali smo to u vrijeme kada je Zlatko bio premijer i kada se povela priča kako bi Formula 1 mogla doći u Hrvatsku. To se nije ostvarilo, ali mi smo ostali odlični prijatelji. Kada mi je bilo najteže u životu, on je bio uz mene. A to se ne zaboravlja - kazala je jedna od najbogatijih žena na svijetu, čija se imovina procjenjuje na 22 milijuna funti, a stekla ju je 2009. godine, nakon razvoda s Berniejem Ecclestoneom, šefom Formule 1.

Poremećena idila

A upravo je Slavičin bivši muž u nedjelju tijekom poluvremena rukometne utakmice nakratko poremetio njezinu i Zlatkovu prijateljsku idili.

No, nakon početnog šoka uzrokovanog nenadanom pojavom bivšeg muža na utakmici, Slavica se nastavila zabavljati sa Zlatkom i bodriti naše rukometaše.

- Kakva je Slavica kao prijateljica? Najbolja! - kaže Zlatko Mateša i dodaje:

- Pouzdana je, iskrena, dobra i plemenita osoba. Uvijek joj se mogu povjeriti - kaže Mateša, koji ipak za novine ne želi pričati o tome kako Slavica i on provode zajedničko vrijeme.

Međutim, od njihovih zajedničkih prijatelja doznajemo da ih je spojio isti smisao za humor, te da jedno prema drugom gaje veliko poštovanje i razumijevanje. Jer, Slavica je, kažu nam oni koji je poznaju dugi niz godina, vrlo jednostavna žena, koja svoje ogromno bogatstvo nikad ne ističe niti se njime razmeće.

Nove ljude, doznajemo, vrlo oprezno pušta u svoj život, ali kada ih prihvati nema toga što za svoje prave prijatelje ne bi napravila. Jedan od njih je i Mateša, koji prijateljstvo prema Slavici dokazuje i velikom dozom diskrecije kada je o njihovoj relaciji riječ.

Sve je moguće

- Družimo se onako kako se druže svi prijatelji, a u detalje doista ne bih ulazio - govori Mateša, koji se slatko nasmijao kada smo ga zapitali je li veza između Slavice Ecclestone i njega nepobitan dokaz da su muško-ženska prijateljstva itekako moguća.

- Naravno! Pa sve je moguće! Ja vjerujem u muško-ženska prijateljstva, a vjerujem i u izvanzemaljce - zaključio je Mateša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:18