SNIMANJE U HRVATSKOJ

'STAR WARS' MANIJA TRESE DUBROVNIK Stiže i Benicio del Toro, zatvarat će se ulice i trgovine

Zbog snimanja spektakla bit će uspostavljena posebna regulacija prometa, a zatvorit će se i trgovine na Stradunu, poručuju iz produkcije
 Getty Images / Tonci Plazibat/EPH

Star Wars manija trese Dubrovnik! S približavanjem termina snimanja osmog nastavka znanstvenofantastičnog filmskog serijala od 9. do 16. ožujka na Stradunu i ostatku povijesne jezgre, obožavatelji “Ratova zvijezda” u potrazi za ekskluzivnim informacijama sve češće zalaze na stranicu starwarsdubrovnik.com.

Pokrenuli ‘fan blog’

O dnevno svježim vijestima i kuriozitetima za obožavatelje Lucasove sage brine sukreator sve popularnije web domene, Dubrovčanin Božidar Jukić:

- Čim je najavljeno snimanje u Gradu, moj kolega Željko Erak i ja odlučili smo pokrenuti jednostavan ‘fan blog’, prvo zato što smo obojica obožavatelji serijala, ali i zbog želje da kroz podatke o snimanju u svijet plasiramo i što više pozitivnih informacija o Dubrovniku kao poželjnoj destinaciji. Informacije na našem blogu su nekad isključivo vezane za snimanje u Gradu, nekad općenito govore o serijalu, a nekada su čista maštanja o tome ‘što bi bilo, kad bi bilo’.

Globalna sljedba

Svaka poznata filmska franšiza na svijetu ima globalnu sljedbu obožavatelja koji žele bilo kakve informacije o snimanju, glumcima i setovima - kaže nam Božidar koji smatra pravim blagoslovom što u Dubrovnik dolazi filmski serijal s vjerojatno najvećom i najodanijom sljedbom obožavatelja u povijesti kinematografije.

Dubrovački obožavatelji serijala već su razvili vlastitu teoriju o tome koji će planet u filmu “glumiti” Dubrovnik. S obzirom na povijesne znamenitosti koje će u filmu “opstati” unatoč specijalnim efektima, pretpostavljaju da će Grad na neki način progovoriti o povijesti jedija Lukea Skywalkera i mlade Rey koja se s njim susreće u posljednjim kadrovima sedmog nastavka serijala koji je dosad zaradio više od dvije milijarde dolara.

Benicio u Dubrovniku

Dubrovčani se raduju što će se filmskoj ekipi osmih Lucasovih “Star Wars” priključiti i glumac Benicio del Toro koji je prošlog kolovoza posjetio Dubrovnik i obećao da će se uskoro vratiti na jug.

Gradska uprava najavila je da će ovih dana objaviti posebnu regulaciju prometa, a bit će zatvorena i većina trgovina duž Straduna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:26