HIT PJESMA

Tonči Huljić: S pjesmom 'Čučaj mala' osvojit ću Aziju

Nakon što je svojim pjesmama odavno glazbeno pokorio regiju, Tonči Huljić - čija je skladba “Samo jubav ostaje” zahvaljujući serijalu “Larin izbor” prevedena na arapski postala veliki hit u Egiptu i Dubaiju - okreće se i azijskom tržištu.

Upravo tamo lansirat će svoj novi hit, “Kekereke” (Čučaj mala), koji je u nepunih tjedan dana nakon premijere skupio gotovo dvjesto tisuća klikova na Internetu, izazvavši pritom kontroverzne reakcije. U toj pjesmi Huljić se našalio na vlastiti račun, jer se zapravo radi o obradi numere “Hrvatska rapsodija”, koja je u izvođenju Maksima Mrvice već godinama neprikosnoveni hit u Kini, Južnoj Koreji i zemljama Dalekog istoka. Splitski skladatelj pjesmu “Čučaj mala” u Aziji namjerava izvoditi na nastupima klasične glazbe Maksima Mrvice.

Brze skladbe

- Pjesma ‘Kekereke’ (Čučaj mala) nastala je zbog toga jer brze pjesme imaju jaču interakciju s publikom. Kako sam na mom prvom solističkom CD-u, kao i na njegovu nastavku ostvarenom kroz ‘Larin izbor’, bio emotivnije raspoložen, sad sam se odlučio malo zafrkavati s bržim skladbama. Na azijskom tržištu Maksim je ogromna zvijezda, a ‘Hrvatska rapsodija’ tamo je njegov veliki hit. Logično je bilo onda da ja, pošto imam ambiciju s mojim materijalom izaći izvan granica naše zemlje, kao Maksimov autor napravim ovakvu obradu - kaže Huljić. Nisu ga iznenadile podijeljene reakcije na pjesmu “Čučaj mala”, koju Englezi - pišući o Huljiću kao jedinom autoru s ovih prostora koji je na Billboardovoj top-listi bio istodobno i prvi i šesti, i podsjećaju na to kako je sa ženskim gudačkim kvartetom Bond svojedobno bio drugi na ljestvici britanske top-liste klasične glazbe s kojom je maknut kao nepoćudan - prevode kao “Suck it, baby”.

- Baš me briga za to što tko misli. Ako ti pjesma ne izaziva nikakve reakcije niti kontroverze bolje da je i nisi pisao. Što se ove skladbe tiče, ja sam specifični dalmatinski humor samo pustio van u obliku gange i rere. Tekst koji glasi: ‘Čučaj, čučaj, čučaj mala, čučaj bombone’, da bi se u neko vrijeme javila dotična mala i rekla: ‘Čučam, čučam, čučam barba, al’ mi ne ide’ dvojako se tumači, ali to je samo obična zafrkancija. Oni koji su je točno tako shvatili definitivno su u pravu.

Jedan singl mjesečno

Oni koji to ozbiljno shvaćaju imaju problem sami sa sobom i vlastitom inteligencijom i ja im tu stvarno ne mogu pomoći. Nadam se da je kod takvih samo to u pitanju, da se ne radi o mnogo većem problemu, što bi značilo da su Hrvati kao narod ubijeni u pojam i u očaju ne mogu raditi razliku između ozbiljnog i zezanja - kaže Huljić. Nastavit će mjesečno izbacivati po jedan singl, a“Čučaj mala” je tom nizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:33