UZNEMIRAVANJE

VIDEO: GLEDATELJI BIJESNI, ŽALILA SE I MINISTRICA Francuski novinar u emisiji uživo djevojci poljubio grudi: 'To je seksualni napad, NE znači NE!'

 Screenshot

Zgroženi gledatelji osudili su seksualni napad na mladu ženu koji je prikazan u emisiji uživo na francuskoj televiziji.

Naime, voditelj Cyril Hanouna pokušao je oboriti rekord od 35 sati neprekidnog emitiranja emisije '35 Hours of Baba', a pritom je izveden kratki skeč kao parodija na nedavnu pljačku reality zvijezde Kim Kardashian koja se dogodila u Parizu.

Opljačkanu Kim Kardashian pritom je utjelovila djevojka po imenu Soraya koju su zavezali u kadu u zaključanom 'apartmanu', a novinar Jean-Michel Maire glumio je bravara koji je otključao vrata i 'oslobodio' zatočenu Sorayu.

Voditelj Cyril Hanouna kazao je nakon odigrane scene kako Maire zaslužuje poljubac od Soraye, no ona ga je odlučno, više puta, odbila poljubiti.

Kada je ipak okrenula obraz da Maire njoj da poljubac, novinar se sagnuo i poljubio je u grudi.

Scena je izazvala bijes gledatelja koji su se žalili Audiovizualnom vijeću - francuskoj organizaciji za regulaciju televizijskog i radijskog programa, CSA, koja je dosad zaprimila 250 žalbi i kazala kako su pokrenuli istragu o incidentu.

Na Twitteru su brojni izrazili zgražanje nad seksualnim nasiljem emitiranim na televiziji.

'Ovo se zove seksualno zlostavljanje', napisala je jedna korisnica Twittera, a druga je komentirala: ' Soraya je već bila rekla kako ne želi da ju poljubi - a ser*** je onda odlučio poljubiti je u grudi.

"Ne znači NE! Ovo je seksualni napad. Žensko tijelo nije vlasništvo muškarca. Samo u Francuskoj burkini nije dopušten no zato je dopušteno ljubiti ženske grudi na nacionalnoj televiziji', bunili su se Twiteraši.

Raspravi se pridružila i ministrica Laurence Rossignol.

- Čak i u zabavnom programu, kad žena kaže 'ne', to znači 'ne' - napisala je i dodala kako je i sama podnijela žalbu.

Televizijska mreža ni novinar nisu komentirali navodni incident, a glasnogovornik je zapazio kako je Hanouna zamolio Mairea da se ispriča odmah nakon poljupca.

Ipak, djevojka koju je novinar poljubio, oglasila se na Facebooku, gdje je poručila svima da ga prestanu napadati, jer je on ugledan muškarac koji ne zaslužuje kaznu unatoč njegovim 'muževnim instinktima'. Također, kazala je da ga neće tužiti.

Zakon u Francuskoj seksualnim zlostavljanjem smatra bilo koji seksualni čin koji uključuje nasilje, prinudu, prijetnju ili iznenađenje, a kazna može biti do pet godina zatvora i novčana kazna u iznosu od 75 000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:51