PROPAST HOLIVUDSKE DIVE

VIDEO: 'OSTALA SAM BEZ KROVA NAD GLAVOM I ODIJEVAM SE U CRVENOM KRIŽU' Bivša Bondova djevojka progovorila o tragediji koja joj je zadesila obitelj

 Profimedia, Everett

Iako je od filma 'Dijamanti su vječni' prošlo već 46 godina, Lanu Wood i danas pamtimo po ulozi zanosne Plenty O'Toole, djevojke tajnog agenta Jamesa Bonda.

Amerikanka ruskih korijena, inače sestra pokojne holivudske dive Natalie Wood, danas živi na rubu siromaštva, prenose strani mediji.

Lana se, naime, u nedavnom intervjuu požalila kako jedva spaja kraj s krajem, a otkrila je i da je ostala bez jedinog krova nad glavom koji je imala.

Nekadašnja filmska zvijezda s kćeri Evan, njezinim suprugom, troje unučadi i dva psa živi u sobičku u motelu nedaleko od Los Angelesa. U minijaturnu kuhinju, u kojoj se čak ne smije ni kuhati, ne stane ništa osim grickalica i vode, pa obitelj uglavnom jede brzu hranu iz lokalnih jeftinih restorana. Wood, koja je nekada obožavala skupe dizajnerske toalete, sad je primorana nositi odjeću koju dobiva od američkog Crvenog križa.

- Što mi se desilo? Stvaran život. Realnost. Kao da mi je netko izvukao tepih ispod nogu. Nije se lako nositi s novonastalom situacijom, ali sve ovo ipak najteže pada djeci. U ovako teškim uvjetima nemaju nimalo privatnosti - rekla je bivša Bondova djevojka.

Iz raskošne dvoetažne kuće u Kaliforniji morala se iseliti jer više nije mogla plaćati najam, a završila je na ulici jer je nitko od prijatelja nije htio primiti k sebi.

Lana tvrdi da su je financijski dodatno iscrpili i kćerini računi za liječenje - Evan, naime, ima Hodgkinov limfom (rak limfnog sustava), a zbog zračenja koje joj je oštetilo pluća, više ne može ni samostalno disati pa sa sobom uvijek mora imati spremnik za kisik. Da stvar bude još gora, i bivša glumica bi trebala operirati koljena, ali za zahvat, kaže, nema novca.

- Da je sestra živa i da može vidjeti na što sam spala, to bi je uništilo - rekla je 71-godišnja Wood.

Dirnuti njezinom osobnom tragedijom, prijatelji su na internetskoj stranici GoFundMe pokrenuli akciju prikupljanja novca. Trenutačno imaju nešto manje od 7000 dolara (oko 47.500 kuna), a jedina želja im je, kažu, osigurati posrnuloj glumačkoj zvijezdi dostojan dom u kojem će proživjeti starost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:44