UTAH NOVA DESTINACIJA

ANTE TOMIĆ OD LJETA U NBA? Barcelone ga neće moći zadržati niti sa dva milijuna eura po sezoni!

U NBA bi Tomić mogao zaraditi do četiri milijuna dolara po sezoni, što nije malen novac

Velika se priča ovih dana kotrlja oko Ante Tomića. Nije tajna da od početka sezone traju pregovori između katalonskog kluba i Ante Tomića, najboljeg euroligaškog centra u posljednje dvije sezone, a u tom razdoblju, ukupno gledajući i najboljeg igrača Barcelone.

Naime, Anti Tomiću na ljeto istječe ugovor s Barcelonom, a nova cijena, ako ga Barcelona želi zadržati, trebala bi biti u rangu cijena kojima Barcelona već godinama plaća najbolje igrače, a Tomić nije bio u tom krugu. Teško je vjerovati da je pristojno Tomiću ponuditi manje od dva milijuna eura po sezoni, no, to je danas veliki novac u Europi. Barcelona tu nije iznimka, iako u Blaugrani znaju da Tomić taj novac može dobiti negdje drugdje, recimo, u nekom od turskih klubova.

S druge strane, prava na Antu Tomića još uvijek za NBA ligu drži Utah Jazz. Kako Jazzeri nisu u nekoj posebnoj komunikaciji s Tomićem, tako je njemu s godinama padalo zanimanje za odlazak u NBA. Međutim, ovo ljeto moglo bi mnogo toga primijeniti, prije svega jer se može načuti da nekoliko NBA klubova čekaju Tomićev mig oko toga odlazi li ili ne u NBA, a ako da, spremni su na ljeto ući u diskusiju oko “tradea” za Tomića. U NBA bi Tomić mogao zaraditi do četiri milijuna dolara po sezoni, što nije malen novac.

Barcelona je, čini se, svjesna svoje pozicije i pitanje je može li se boriti. Stoga je već krenulo naklapanje da u Blaugranu na ljeto kao zamjena za Tomića stiže Boban Marjanović iz Zvezde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:50