KAPETAN BRONČANIH

Hezonja: Nemam ništa protiv odlaska u Beograd, Partizan mi je draži od Cibone

Još nisam upoznao niti jednog Srbina divljaka, dok nas u Hrvatskoj stalno otpisuju i govore da smo ovakvi ili onakvi - rekao je kapetan hrvatskih kadeta
 Nenad Dugi / CROPIX

Ljeta dolaze i prolaze, ali neke slike se ne mijenjaju. HKS i dalje veselo dočekuje košarkašice ili igrače mlađih kategorija. U ponedjeljak je na redu bila U-17 vrsta sa svjetskom broncom oko vrata.

Generacija rođena 1995. dominira Europom. Lani su bez poraza postali europski prvaci, prošli tjedan kao najbolja eurovrsta osvojili broncu iza prvaka SAD-a i Australije. Slika koju bi jednog dana voljeli vidjeti i kod seniorske reprezentacije

U klubovima stagniraju

- Morić, Jurić, Sesar i Zemljić po talentu nisu zaostajali za Kukočem, Rađom ili Draženom, ali u klubovima se nije jednako radilo. Ozbiljan rad je nužan, kao i da klub stane iza minutaže koja će se smisleno davati tim 17-godišnjacima.

Jedini poraz Hrvatska je doživjela u polufinalu od Australije.

Španjolsku su pobijedili dvaput (+32 u boju za broncu), Češku, Litvu… Karlo Žganec je drugi skakač prvenstva, Paolo Marinelli peti asistent, a Mario Hezonja drugi strijelac i član najbolje petorke…

- Nisam zadovoljan, iako je to pomalo čudno nakon bronce. Žalim što nismo igrali protiv Amerikanaca, na tu utakmicu smo se dugo pripremali - kaže vođa ove generacije Hezonja i nastavlja na svoj način.

- Potpuno smo drukčiji od njih. Kada prolazimo hodnikom i oni i svi ostali nam se miču s puta. Zafrkavaju nas da smo balkanski huligani i nestrpljivo smo čekali utakmicu protiv SAD-a.

Nakon sezone u kojoj se teško ozlijedio i prebolio mononukleozu, Hezonja je na SP-u imao prosjek od 21,5 koševa. Odšteta koju traži KK Zagreb je 150.000 eura i neće biti prepreka transferu.

Prije pola godine pričalo se da ga je zakaparila Barcelona, posljednjih tjedana da ga Dušan Vujošević želi u Partizanu. Hezonja kaže da još nije odlučio, kao i da ne zna za zanimanje Cibone i Cedevite.

Zemlja sa 200 izbornika

- Partizan mi je najdraži klub, ispred Cibone i ostalih naših. Najpoznatiji je po radu s mladima, a pred njegovim navijačima ne možeš dati manje od 300 posto. Ne zanima me kako bi u Hrvatskoj reagirali na moj odlazak u Beograd u kojem bi mi, vjerojatno, bilo bolje nego ovdje gdje postoji 200 izbornika koji stalno kritiziraju. Još nisam upoznao niti jednog Srbina divljaka, dok nas u Hrvatskoj stalno otpisuju i govore da smo ovakvi ili onakvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:59