NEOBJAŠNJIVI PAD

HRVATSKI KOŠARKAŠI POKISLI I BEZ RIJEČI Simon: 'Ovo je najgori dan od kada sam počeo igrati košarku!'

'Nije krivac jedan. Kad dobijamo kao ekipa i gubimo kao ekipa' - rekao je Ukić
 AFP

Osim što je hrvatska košarkaška reprezentacija porazom u osmini finala od Češke 59-80 završila nastup na ovogodišnjem EuroBasketu, Kruno Simon je ozlijedio skočni zglob te ovu nedjelju opisao kao svoj "najgori dan otkad igra košarku".

"Uopće ne znam što bih rekao. Česi su odigrali kao ekipa, odigrali zajedno, iskažnjavali nas i zasluženo idu u četvrtfinale", izjavio je tužni i razočarani Krunoslav Simon u razgovoru za Hrvatsku televiziju.

"Ovo je vjerojatno jedna od najgorih utakmica otkad sam u reprezentaciji, a tu sam dugi niz godina", istaknuo je kapetan Roko Ukić koji je u nedjelju možda i završio reprezentativnu karijeru.

"Ekipa smo koja je tijekom cijelog ljeta radila rezultat i bilježila pobjede na energiju. Danas nismo imali tu energiju, jer su Česi atletični, fizički moćnija ekipa od nas, a mi nismo bili pametniji. To je rezultiralo velikim brojem izgubljenih lopti i njihovim kontranapadima. Jako smo teško dolazili do nekih suvislih rješenja u napadu. Apsurdno je analizirati utakmicu koju tako lako izgubiš. Ne radi se o detaljima. Puno toga nije funkcioniralo i zato smo izgubili ovako velikom razlikom", izjavio je Ukić u kameru HTV-a.

"Nemojte od mene očekivati da upirem prstom u nekoga. Nije krivac jedan. Kad dobijamo kao ekipa i gubimo kao ekipa", zaključio je kapetan hrvatske reprezenatacije.

Luka Žorić je obično bio taj koji je svojom energijom davao poticaj suigračima. No, i njega su Česi sjajno zaustavili.

"Svi smo mislili da smo kvalitetniji i da smo trebali pobijediti, ali očigledno nismo i zato smo izgubili. Čestitam Česima na zasluženoj pobjedi", rekao je Žorić.

"Bili su korak ispred nas, pročitali sve naše akcije unaprijed. Jako su se dobro pripremili. Kad smo pukli, više nije bilo nazad i stvarno je ružno izgledalo", sažeo je Luka Žorić još jedno tužno izdanje hrvatske košarkaše reprezentacije kojim je zaključen njezin nastup na ovogodišnjem EuroBasketu i ugasla nada da će se Hrvatska opet pojaviti na olimpijskom turniru nakon Pekinga 2008.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:16