ŠTO SE DOGAĐA?

Pitanje opet ostalo bez odgovora: Ante Tomić ne želi govoriti zašto je odbio Hrvatsku!

 Ronald Goršić / Cropix

Centar Barcelone Ante Tomić (29) u ponedjeljak je odbio navesti razlog odustajanja od igranja za hrvatsku košarkašku reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske u Torinu (6-10. srpnja), a glasnogovornik Barcelone je rekao kako je sada koncentriran samo na četvrtifinale Eurolige protiv Lokomotiv Kubana.

"Tomić je potpuno koncentriran na doigravanje Eurolige i ne želi govoriti o toj temi", rekao je Hini g lasnogovornik Barcelone Aleix Santacena.

Barcelona u utorak na svom parketu treću utakmicu protiv Lokomotiva nakon poraza i pobjede u Rusiji.

Izbornik hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović u ponedjeljak je objavio popis od 26 za kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre koji se u srpnju igra u Torinu.

"U s Antom Tomićem, zbog njegovih obiteljskih i profesionalnih obaveza, dogovorili smo se da moje obrazloženje ovdje bude poprilično suhoparno, a ako trebate dodatna obrazloženja trebate kontaktirati njega", izjavio je Petrović na novinskoj konferenciji u Zagrebu.

Tomić u ponedjeljak nije odgovorio na upit Hine, isto kao i prošli tjedan u srijedu kada se prvi put pojavila informacija da neće više za Hrvatsku.

"Dobio je vaše pitanje no ne znam odgovor", rekao je prošli tjedan Santacena.

Ante Tomić je posljednjih šest godina bio standardni prvi centar reprezentacije.

"On je još ranije odlučio da neće igrati. Sada nije mogao ili htio povući odluku", rekao je izvor iz Španjolske.

Barcelona je vodeća momčad španjolskog prvenstva ispred Valencije, Real Madrida i Baskonia Laboral Kutxe.

Tomić je u Barcelonu došao iz Real Madrida 2012. godine, a lani u lipnju produžio je ugovor na tri godine, uz mogućnost produljenja za dodatnu sezonu do 2019. godine.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:07