BLISTAVA BUDUĆNOST

Sjajne prognoze za hrvatskog talenta: Benderu predviđaju treći ili četvrti izbor na NBA draftu

Dragan Bender
 Roberto Serra/Iguana Press/Getty Images / Getty Images

Talentirani hrvatski košarkaš Dragan Bender sjajno kotira na projekciji NBA drafta nakon održane lutrije. Većina američkih portala koji se bave mogućim izborima klubova svrstavaju trenutačnog člana Maccabija na treći pick koji vodi u Boston Celtics, ili na četvrti koji vodi u Phoenix Sunse.

Američki mediji u profilu našeg igrača ističu kako je na preporuku Nikole Vujčića potpisao sedmogodišnji ugovor s izraelskim klubom, koji sadrži NBA klauzulu, i da je riječ o jako perspektivnom košarkašu.

Prošle godine je igrao u izraelskoj drugoj ligi gdje je na brzinu morao odrasti i ojačati, a ove sezone je u Euroligi, Eurokupu i prvenstvu imao 12 minuta po utakmici.

Benderu još nedostaje fizikalija za najjaču ligu svijeta, ali napornim radom na sebi Amerikanci u njemu vide potencijal za modernog centra. Izvrsno skače, iznimno je fluidan, pokretan i lak na nogama za svoju visinu, pišu američki portali i dodaju da je u Tel Avivu jako poboljšao tehniku šuta. Njegova najveća kvaliteta je svestranost, jer može jednako dobro i šutirati i asistirati.

- Taj klinac je jednostavno poseban. Ne boji se ničega. U svojoj karijeri nisam upoznao igrača koji s toliko malo godina ima takav karakter - opisao ga je jedan od trenera Maccabija.

Na utakmicama su ga pogledali skauti većine NBA klubova. Predviđaju mu najbolju poziciju na draftu za igrače izvan Amerike.

- Laskaju mi usporedbe s Porzingisom koji je imao dobru sezonu. Igrao sam protiv njega na juniorskom turniru u Barceloni i imamo dosta sličnosti u igri. Možemo šutirati tricu, povesti kontru, dodati dobar pas i igrati u obrani na različitim pozicijama. On ima više iskustva od mene i u europskoj i u NBA košarci.

Draft je na rasporedu 23. lipnja u brooklynskom Barclays Centeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:18