KOŠARKAŠ ZA JEDAN DAN

SVJETSKI REKORDER DOLAZI IZ HRVATSKE 36-godišnji Splićanin 27. put u karijeri promijenio radno mjesto!

 Screenshot: Facebook

Još prošli tjedan pisali smo kako je najpoznatiji hrvatski sportski “globetrotter” Bruno Šundov otvorio novo tržište potpisavši za nikaragvanski klub Toros del Norte. Avantura u Srednjoj Americi trajala je kratko, taman toliko da službeno ubilježi 26. klub i 16. državu u svoj košarkaški životopis. Već ovaj tjedan Šundov je u novom klubu, novoj zemlji, na novom kontinentu, pišu Sportske novosti.

Klub iz Nikaragve angažirao ga je samo za turnir klupskog prvenstva Latinske Amerike, koji se prošli vikend odigravao u Argentini. U teškoj skupini protiv prvaka Argentine, Brazila i Venezuele Toros del Norte doživio je tri uvjerljiva poraza i oprostio se od daljnjeg natjecanja. Šundov je svoj desetodnevni angažman opravdao zaokruživši tri utakmice kao najbolji igrač prvaka Nikaragve sa 19,7 poena i 9,3 skoka u prosjeku.

I dok bi prosječan čovjek nakon tjedne rute Europa - Srednja Amerika - Južna Amerika - Azija uzeo nekoliko dana za odmor od jet-lega, 36-godišnji Splićanin već je pronašao sljedeći angažman. Petrochimi iz Mahshahra je 27. klub u njegovu impresivnom životopisu, a Iran 17. država u kojoj će zaraditi plaću. Čovjeka koji mijenja toliko vremenskih zona i toliko vremena provodi u zrakoplovu nije lako uhvatiti, ali javio se dobro raspoložen iz jedne od zračnih luka na svom proputovanju:

- Zapravo sam već sve dogovorio u Iranu i prije negoli sam krenuo u Nikaragvu. Odradio sam turnir u Argentini za Toros del Norte, željeli su da ostanem i dalje, ali nije bilo moguće. Ne smijem se dugo zadržavati na jednom mjestu, već sam čovjek u godinama, moram iskoristiti još ovo vremena što mi je ostalo za igranje košarke.

S prvakom Irana Šundov je potpisao ugovor na mjesec dana. Što planira nakon toga, pitanje je koje za 221 centimetar visokog košarkaša nema smisla. Odgovor je negdje u zraku. Kugla zemaljska za Šundova je već odavno poput ping-pong loptice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:37