ČUDO U TEL AVIVU

UKIĆ: 'Svaki put kad je bilo gusto mi smo dobro reagirali; REPEŠA: 'Ovdje sam znao gubiti i 44 razlike'

 euroleague.net

Silno zadovoljan je u četvrtak mogao biti Jasmin Repeša, koji je od svoje momčadi dobio sve pa možda i više od onoga što je mogao tražiti...

- Ovakva pobjeda je izuzetno važna. Pogotovo za momčad kao što je naša, mladu i željnu dokazivanja. Strašno bitna za samopouzdanje. Tu je najveća težina ove pobjede.

Glas je otišao, ali trener Cedevite za tim neće žaliti. A kad se vrati, i dalje će ostati činjenica da je njegova momčad dominirala protiv aktualnog prvaka Europe.

- Odgovorili smo u trenucima kad su se oni vraćali. Uvijek smo znali pronaći formulu da im ne dozvolimo preokret. Taktički i energetski odigrali utakmicu zaista dobro - dodao je Repeša te ponovio:

- Još kad smo igrali s Fenerom u Zadru, rekao sam igračima da ne treba nikoga podcjenjivati, svakoga treba respektirati, ali ne treba ni precjenjivati. To sam ponovio prije CSKA i već smo prošli tjedan bili blizu, neke gluposti su nam odnijele pobjedu, razigrali smo Teodosića.

Jasku svaka u Nokia Areni mora biti slatka...

- Repeša je ovdje gubio i 44 razlike - sjetio se finala Eurolige s Fortitudom ‘04.

- Ali sam i dobijao s različitim momčadima. I s Fortitudom, i s Rimom, i s Malagom, sada i s Cedevitom. Privilegija je ovdje igrati, a dosta mojih igrača je prvi put igralo u ovakvoj atsmoferi.

Među takve ne spadaju Fran Pilepić i pogotovo ne Roko Ukić, dva junaka među junacima. Njih dvojica nisu djelovali impresionirano. Ni na parketu, ni nakon pobjede.

- Pričali smo prije utakmice kako ćemo imati šansu - rekao je Pilepić.

- Puno smo gledali njihove utakmice i vidjeli da, iako su individualno vrhunski, imaju puno rupa u igri, pogotovo u obrani. To smo koristili, a pritom smo izuzetnu napadačku momčad, koja zabija 90 i 100, zadržali na 70 poena.

Miran je bio i Ukić...

- Mi igramo dobit svaku utakmicu. Ovu smo igrali stvarno dobro, najbolje od početka sezone. Poklopilo nam se nekoliko stvari. Dobar šuterski dan na koji se nadovezala njihova nervoza kad su vidjeli da ne mogu okrenuti. Svaki put kad bi nam došli blizu, mi bismo dobro reagirali, napravili 6-0 ili 8-0 i to je bilo to.

Zvuči jednostavno, no, bilo je daleko od toga. I zato Cedevita zaslužuje naklon za ono što je odigrala protiv Maccabija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:51