NBA PLAYOFF

VIDEO: DEBAKL NBA PRVAKA Warriorsi pregaženi i poniženi u spektakularnom finalu Zapada!

Serge Ibaka zakucava preko Festusa Ezelija
 Reuters / USA Today Sports

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi doživjeli su težak poraz 105-133 na gostovanju kod Oklahoma City Thundera u trećoj utakmici finalne serije doigravanja u Zapadnoj konferenciji, s time da su se u posljednjoj četvrtini spasili od prave rezultatske katastrofe.

Naime, na minutu i 18 sekundi prije završetka treće četvrtine, u kojoj je domaća momčad postigla čak 45 koševa, Russell Westbrook je ubacio svoj 30. koš za vodstvo Thundera 113-72, ogromnih 41 razlike protiv momčadi koja je s rekordnim učinkom 73-9 završila regularni dio sezone i sve do nedjeljnog gostovanja u Oklahoma Cityju djelovala prilično sigurnom okladom za osvajanje drugog uzastopnog naslova.

"Dobili smo što smo zaslužili", realan je nakon dvoboja bio trener godine u NBA ligi Steve Kerr.

Na krilima Kevina Duranta, koji je postigao 33 koša uz samo pet promašaja iz igre (10/15), te Russella Westbrooka, koji je bio na granici 'triple-doublea' s 30 koševa (šut 10/19), 12 asistencija i osam skokova, Thunder je zgromio prvake. Domaća momčad je, jednostavno, prštala energijom i ponovno nadskakala prvake (52-38).

"U tome smo kiksali u drugoj utakmici, a u ovoj odradili dobar posao. Pronalazili smo načine kako doći do onih, 'ničijih' lopti te na taj način dobivali dodatne napade", rekao je Russell Westbrook koji je, zajedno s Durantom, cijelu posljednju četvrtinu odgledao s klupe.

Košarkaši OKC-a su sa 133 ubačenih koševa izjednačili klupski rekord za utakmice u doigravanju, ali jednako dobar posao obavili su i na drugoj strani terena. Stephen Curry je za 24 koša potrošio 17 lopti (šut 7/17), a Klay Thompson za 18 poena šutirao 8/19. Potpuna suprotnost Durantu i Westbrooku koji su prvi put u doigravanju obojica bili na iznad 50 posto šuta.

"Na taj ih način nećemo pobijediti. Jednog od njih dvojice moramo 'ugasiti'", zaključio je Thompson koji je i nakon ovako loše predstave svoje momčadi našao razloga za optimizam uoči četvrte utakmice.

"Oba puta kad smo u trećoj utakmici doživjeli teške poraze, vratili smo se jači i dobro se toga sjećamo. Uvjeren sam da ćemo odigrati vrlo dobro u četvrtoj utakmici pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti", rekao je Thompson.

Četvrta utakmica finala Zapadne konferencije na rasporedu je u noći s utorka na srijedu (3 sata ujutro) po hrvatskom vremenu, a Oklahoma City će pred svojim navijačima imati priliku doći na korak od izbacivanja aktualnih NBA prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:37