NBA LIGA

VIDEO Oklahoma i dalje šokira favorite: Sjajni Russ i Durant srušili Warriorse usred Oaklanda!

 Reuters / USA Today Sports

Za Golden State Warriorse sve je išlo po planu u prvom poluvremenu prve utakmice konferencijskog polufinala Zapada. Vodili su 13 razlike, a Curry je začinio frustraciju Oklahome tricom preko ruke u zadnjoj sekundi. Duranta nije išao šut, Westbrook nije mogao ubaciti loptu ni u kadu, a cijela momčad Thundera gubila je lopte kao na traci (čak deset u prvom dijelu).

No, momčad koja je cijelu sezonu kiksala kad je bilo najpotrebnije, koja je izgubila toliko utakmica u zadnjoj četvrtini da su američki novinari štancali tekstove o tome kako nikad neće biti pobjednici s takvim mentalitetom, u play-offu je još jednom pokazala sasvim drugačije lice. Russ je svoju igru dignuo na svoj "tasmanijski vrag" nivo, Durant je počeo pogađati bitne šuteve, a ekipa Thundera je prestala prodavati lopte po cijelom terenu (izgubili su samo dvije u tim dionicama).

Epilog - Oklahoma je treću četvrtinu dobila s deset razlike, četvrtu sa sedam te odšetala iz šokirane Oracle Arene sa 108-102 gostujućom pobjedom. Time su Russ, Durant i ekipa spojili već treću gostujuću pobjedu u nizu i to protiv dvije momčadi (Spursi, Warriorsi) koje su tijekom regularnog dijela od 82 utakmice ukupno na svom parketu izgubile samo tri!

Ovaj uspjeh je tim veći kad se pogleda učinak ključnih igrača Warriorsa - Curry je zabio 26 poena uz 10 skokova, 7 asista i ukradenih lopti (te usput prestigao Reggija Millera po broju uzastopnih utakmica u doigravanju u kojima je postigao tricu - 45), Thompson je dodao 25 (uz slabiji 11/25 šut), a Draymond Green 23 poena.

S druge strane, Durant i Westbrook su zajedno zabili 53 poena (Durant 26, Westbrook 27) iz čak 51 pokušaja, ali kao što smo rekli - ulazilo je kad je trebalo. Westbrook je pritom imao i 12 asista, 7 ukradenih lopti i 6 skokova, dok je Durant svojem učinku dodao još 10 skokova. Nikako ne treba zaboraviti ni sjajan učinak Stevena Adamsa - krupni Novozelanđanin zabio je 16 poena uz 12 skokova i pritom baš ratnički čuvao svoj koš od igrača Warriorsa. Čini se da je trener Donovan s njim napokon dobio centra koji barem u playoffu pravi razliku.

Sam Adamas je svoju igru u obrani opisao prilično slikovito kad su ga upitali kako je igrati obranu protiv Curryja i Thompsona:

- Bilo je teško. To su brzi mali majmuni! - ispalio je "kiwi" pa se odmah ispričao za izjavu koja ne traži mnogo mašte da se proglasi rasističkom, iako smo sigurni da Adamsu to nije bila namjera.

Kevin Durant bio je mnogo smireniji u svojem komentaru utakmice:

- Nismo prestali s obranom, a kada nas je napokon krenuo šut mogli smo se fokusirati i nokautirati ih. Mi smo jako grupa i borimo se do samog kraja -rekao je Durant.

Jedna od češćih floskula doigravanja je ta da serija nije počela dok gostujuća momčad ne uzme prvu pobjedu. Tom logikom, sraz Warriorsa i Thundera krenuo je u petoj brzini, brže nego je bilo tko očekivao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:46