PIŠE H. SLIŠKOVIĆ

ZAGREB GA JE DOČEKAO PLJESKOM, A ISPRATIO PORAZOM 'Cedevita je imala domaćinsko suđenje, ali...'

 Darko Tomas / Cropix

Draženov dom ponovno je pljeskom pozdravio Darija Šarića. I na predstavljanju igrača, ali i kad ga je u posljednjim trenucima Ivković nakratko posjeo na klupu. No, nije se ponovio rasplet otprije mjesec i pol. Košarkaš od kojeg se očekuje da vrati Hrvatsku među osvajače medalja, Zagreb će napustiti poražen...

- Cedevita je bila bolja, imala je više sreće. Imala je i više nego domaćinsko suđenje, ali to nije glavni razlog našeg poraza. Jednostavno, igrali smo slabu obranu i nadam se da ćemo im u Istanbulu uzvratiti.

U Istanbulu, u kojem je Cedevita već jednom dobila Efes.

Šarić je pokazao najveću želju za pobjedom, ali to nije bilo dovoljno. Igrao je na obje centarske pozicije, a pokazao i da može čuvati bekove prilikom preuzimanja. Jednom je natjerao Pullena na korake, zatim zaustavio Gordića, ali je i primio koš od Pullena. Koš koji je odveo Cedevitu na dva posjeda razlike (+4).

- Napravio sam sve što sam mogao, pogodio je jako težak šut. Mislim da sam ranije pokazao kako mogu čuvati bekove - objašnjavao je Šarić.

Pohvalio je svog prijatelja Arapovića koji "koristi prostor koji ima u Cedeviti da se dobro razvija", a pričao je i o obrani protiv Bilana. Cedevitin centar je zaustavljen tek kad je Efes zaigrao s četvorkama, Brownom i Šarićem, pod košem.

- Kad Bilana čuvam ispred njega, onda imam 80 posto šansi da ga zaustavim. Kad se postavim iza njega, onda on ima 80 posto šanse zabiti koš. Možda nam je trebalo malo više vremena da se pohvatamo, ali morali smo tako igrati jer Dunston i Tyus nisu bili na nekoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:55