KAKO SE RIJEŠITI IBRAHIMOVIĆA?

‘Pa zar Milan nema više novaca?! Baš ste nisko spali... Ako treba, mogu vam ja ispisati ček!’

Nisu šeici tražili Thiaga Silvu i Zlatana Ibrahimovića, pa zato platili 150 milijuna eura, cifru koju bi “bilo ludost odbiti u ova vremena”, kako je to lijepo rekao Milanov vlasnik Silvio Berlusconi.

Ne, šeici su po svaku cijenu za Paris-Saint-Germain htjeli Thiaga Silvu, to je istina, ali nije im palo na pamet kupovati još i švedskog genijalca na zalazu. Dobili su ga zato jer ih je ucijenio Adriano Galliani, Berlusconijeva desna ruka koja upravlja milanskim “đavlima” - otkriva u nedjelju Corriere della Sera, milanski dnevnik dobro upućen u zbivanja.

Kako piše Alberto Costa, Gallianijev tvrdi stav se svodio na rečenicu: ako hoćete Thiaga Silvu, uzmite i Ibrahimovića, inače ništa od Thiaga Silve. Čak je i cijena bila u drugom planu.

Očito, nadaren ali nezgodan Šveđanin, s manirama balkanskog mangupa, postaje sve veća tegoba. Bio je i prije, ali je davao više golova. A prošle sezone je počeo javno kritizirati Milanovo vodstvo, zamjerajući što ne nabave još izvrsnih igrača, jer je on naviknuo biti prvak. Počeo je gunđati što je Berlusconi škrt. Tako je 25. svibnja, dok je bio na pripremama švedske reprezentacije, zamjerio što “Milan nema novaca da kupi pet izvrsnih igrača, a kamoli sve one koji bi nam trebali”.

Ljudi koji u Milanu drže skute Barbari Berlusconi nisu krili koliko ih to iritira. A vjerojatno je naljutilo i njezina tatu. Koji je - uz ostalo - i zlopamtilo. I tako je Milan počeo gledati kako da se riješi Šveđanina koji je, uostalom, počeo koštati više negoli je davao.

Ibrahimović to ipak nije očekivao, sudeći po onome što objavljuje Corriere della Sera, pa se razbjesnio kad mu je rečeno da mora u Paris-Saint-Germain. U milanski list je dospio prijepis njegova razgovora s upravom: “Pa zar Milan zaista nema više novaca?! Baš ste nisko spali… Treba li vam jedan moj ček?“

Bilo kako bilo, nije mu ostalo ništa drugo nego da bude drzak i ponudi sirotome Berlusconiju novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:39