I TO JE MOGUĆE...

ANTE & DUJE Napad Dinama ove sezone predvode - Dalmatinci!

 Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamov napad u novoj sezoni nakon dugog vremena predvodit će Dalmatinci! Ante Rukavina i Duje Čop. Tako zasad stvari stoje, makar nikad nemojte zaboraviti da Fatos Beqiraj nije čovjek za pripreme, te da on počinje zabijati kad starta sezona.

Duje Čop je protiv Kijevljana igrao zaista jako dobro, pokazao se u krasnom svjetlu. Rukavina je bio za nijansu slabiji, ali vidi se da je u napornom trenažnom procesu. No, na svakom koraku se vidi Rukijev ogromni motiv i ova sezona bi zaista mogla biti onakva kakvu je najavio.

- Igram sve zreliji nogomet, puno bolji nego prije. Ovo će biti moja sezona!

To je rekao Ante i zašto mu ne bismo vjerovali. A drugi Ante, trener, o Rukavini kaže ovo...

- Rukavina je na najboljem putu da “eksplodira”. Nedostaje mu samo unutarnji “klik”. Ako nađe svoj unutarnji detonator, bit će dobro. Ako ga ne nađe, ostat će “igrač na mahove”. Rukavina je dosta uložio u sebe, sjajno radi, vrijeme je da to eksploatira. Mora pobijediti sebe i vjerovati da može bolje. Ja vjerujem u njega.

A evo što trener Čačić kaže o drugom Dalmatincu, Duji Čopu.

- Pokazuje sve ono što smo znali o njemu. Sad kad sam s njim u svakodnevnom radu, vidim još i više. Mene posebno veseli njegova agilnost u igri, velika agresivnost, ulaženje u duele, želja da igra okomito, ali i činjenica da se ponaša kao prvi obrambeni igrač.

Zaista lijepe Čačićeve pohvale za Čopa. A na naše pitanje znači li to da će Dalmatinci predvoditi napad Dinama, kazao je:

- Moguće je da će Dalmatinci predvoditi napad Dinama! Što fali tome? Logično je da u Dinamu igraju najbolji hrvatski igrači, pa se tako radi i selekcija. Mi ne gledamo tko je iz Like, Dalmacije, Zagorja, Slavonije ili bilo kojih drugih krajeva.

Dodao je trener i ovo:

- I mnogi Dalmatinci su dinamovci. Eto, moj otac je Dalmatinac, a ja sam uvijek bio dinamovac. Ante i Duje u napadu Dinama, baš dobro zvuči, zar ne?

Naravno, trener je spomenuo i Fatosa Beqiraja kao igrača koji je spreman opet postati najbolji strijelac Dinama. Uglavnom, svakako će biti zanimljivo gledati kako će tijekom sezone funkcionirati Rukavina i Čop. Zasad to izgleda jako dobro, a Duje se pokazuje kao pun pogodak. Nakon utakmice s Dynamom iz Kijeva, kad smo ga pohvalili za dobru igru, nakon zahvale Čop je kazao:

- Drago mi je ako je trener zadovoljan, ako mu se sviđa ono što pokazujem. Želim još više napredovati, biti bolji i bolji iz dana u dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:13