REZULTATI VELIKE ANKETE SN

ČITATELJI SU ODABRALI Ovo je 11 igrača koji bi trebali startati protiv Turske na Parku prinčeva

 Damir Krajač / Cropix

Ovo mu je šesto veliko natjecanje, na proteklih pet Hrvatska je odigrala 16 utakmica. A Darijo Srna samo u dvije nije uopće igrao. Protiv Francuza u Portugalu 2004. kad je još imao status mladića koji tek dolazi i u Austriji 2008. protiv Poljaka, u susretu koji je rezultatski bio nebitan i Slaven Bilić ga je odmarao za četvrtfinale. Dvaput je u Portugalu ušao s klupe, a od 2008. na svim je utakmicama na SP-u i Euru bio starter. Naš rekorder i kapetan, čovjek koji je obilježio ovo “vatreno” stoljeće. Međutim, u anketi na portalu SN-a hrvatski navijači svojim su glasovima poručili Čačiću: “Izborniče, protiv Turaka krenite s Vrsaljkom na desnom boku!” Srni, dakle, palac dolje, na Euru treba startati na klupi.

Subašić najsigurniji

Šime Vrsaljko jedan je od fizički najpotentnijih hrvatskih igrača, nije uostalom slučajno da se barata ciframa između 15 i 20 milijuna eura, koliko su za njega spremni platiti ugledni klubovi. Svojim igrama u Sassuolu, ali i u reprezentaciji pokazao je da se na njega može ozbiljno računati, a navijači, očito, misle da je u ovom trenutku bolja opcija od Srne. Doduše, ta prednost nije velika, dobio je Vrsaljko od ukupno više od 10.000 glasova tek koju stotinu više od Srne. No, s obzirom da je Srna svih ovih godina bio nedodirljiv... Ujedno je to i pozicija u momčadi u sastavu za Tursku oko koje je bilo najviše dvojbi i borbe. Sve ostalo je prilično jasno, ako se pita čitatelje ovo je 11 ratnika koji bi se u Parizu 12. lipnja trebalo suprotstaviti Turcima: Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić - Modrić, Brozović - Pjaca, Rakitić, Perišić - Mandžukić.

Dvojac čije pozicije najmanje upitne u našoj reprezentaciji jesu Danijel Subašić i Mario Mandžukić, vratar i prva, u ovom slučaju i jedina špica. Subašić je dobio čak 91,7 posto glasova, Mandžukić je, pak, na 78,7 posto. Neupitni su, dakako, Modrić, kojega su svi birali u momčad, kao i Perišića, Rakitić, Ćorluka i Brozović također su preko 90 posto, Vida je oko 80 posto... Kod njih je samo dvojbeno na kojoj poziciji bi trebali igrati, ali su sigurni u prvih 11. Modrić je, primjerice, najviše glasova dobio i za mjesto desnog i lijevog zadnjeg veznog, imao je čak i 15 posto kao središnji ofenzivni vezni. Perišić je “pobijedio” na oba krila, ali na lijevom je ipak dobio puno više postotaka, pa je desnu stranu prepustio Pjaci. Uglavnom, da zaključimo, Hrvati jako dobro znaju koga žele u prvih 11, osim te jedne dvojbe na desnom beku, sve je ostalo više manje čisto. Slaže li se to s vizijom Ante Čačića, vidjet ćemo u Parizu 12. lipnja. Poznavajući Antu Čačiću, on će sigurno nešto odraditi po svome, smisliti neko iznenađenje.

Kovačićev pad

Ono što, svakako, intrigira jest da hrvatski navijači nemaju previše povjerenja u igrača s ostatka popisa. Dakle, Striniću je na lijevom boku alternativa Vrsaljko, Ćorluka i Vida također jedan drugome, Jedvaj je ukupno gledajući ispred Schildenfelda, ali na lijevom stoperu Šifo je treća opcija. U veznom redu, dakle, na sve tri pozicije (desni i lijevi zadnji vezni te središnji vezni) “caruju” Modrić, Brozović i Rakitić, tek je na ovoj poziciji središnjeg veznog Kovačić ispred Brozovića za poneki postotak. Zanimljivo, to je i jedina pozicija na kojoj narod vidi Kovačića, dakle, tek kao treću opciju! Ne tako davno slovio je među navijačima kao obavezan starter, pa možemo reći da je on igrač koji možda i najviše izgubio povjerenje “kockastog” puka. Perišić i Pjaca, znači, čvrsto drže oba krila, na desnoj strani treća je opcija Brozović, tek četvrta Halilović, koji je i na lijevoj strani tek četvrti izbor, tamo je ispred njega i Kramarić. Napadač Hoffenheima, također, “izbacio” je s pozicije prve Mandžukićeve pričuve Nikolu Kalinića, pogodak Moldaviji očito ga je lansirao na mjesto više u hijerarhiji. Ako ćemo slobodno prevesti taj podatak možemo reći da je Kramarić u očima navijača idealan džoker s klupe!

Tako su, eto, izabrali navijači za prvi dvoboj s Turcima. Tko zna, možda će nakon te utakmice promijeniti mišljenje pa protiv Češke glasovati za nekog drugog. Možda junaka iz drugog plana.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Subašić 91,7% - Vrsaljko 47,1%, Ćorluka 76,3%, Vida 53,2%, Strinić 49,3% - Modrić 51,4%, Brozović 32,5% - Pjaca 30,3%, Rakitić 54,9%, Perišić 61,7% - Mandžukić 78,7%

Jedinstveni navijački sadržaj pronađi na Navijačnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:32