STIŽU MLADE SNAGE

Dečko koji će zamijeniti Hajdukovu 'jedinicu': 'Tvrdim da je vratarska škola Hajduka vrhunska'

Hajduk se ove nedjelje, susretom s Interom, oprašta od sezone u Poljudu, koja je za reputaciju splitskog kluba ipak bila ispod razine. Treće mjesto, eliminirani u polufinalu kupa Hrvatske, također izbačeni u prvom kolu doigravanja za Euroligu, to ipak nisu bili naročiti dometi.

Svjesni toga u Poljudu sad guraju priču o mladim igračima, to kako trener Damir Burić ima u rosteru čak 13 igrača mlađih od 21 godinu. I to je fakat, pitanje je koliko će tih mladića dosegnuti pravu razinu. A Ante Bilić, koji se po treći put vratio u Hajduk kao glasnogovornik (drugi spiker je Alen Orlić, on je zadužen za Nadzorni odbor) doveo je pred novinare dvojicu mladića, dvadesetogodišnjaka i to vratara Ivu Grbića i stopera Lorenca Šimića za koje se pretpostavlja da će biti udarna snaga „bijelih“ u budućnosti.

Njih dvoje, pomalo i zbunjeni, pričali su o svojoj karijeri, ambicijama, pa i snovima…Uglavnom, evo sukusa izjava dvojice talentiranih mladića, uz napomenu da su se obojica – što je i normalno – zahvaljivali trenerima koji su ih gurnuli u vatru prve momčadi…

Ivo Grbić: 'Mene ne opterećuje činjenica da je Hajduk u proteklim godinama imao kvalitetne vratare, kao što su Subašić i Kalinić. Tvrdim da je vratarska škola Hajduka vrhunska. Meni je idol Stipe Pletikosa. Svjestan sam da moram popraviti igru nogama, kao i ojačati, dobiti fizičku masu. Držim da ću, u slučaju odlaska Kalinića u inozemstvo, zauzeti njegovo mjesto, želim dugo braniti. Inače, odigrao sam preko 50 utakmica za drugu momčad, što mi je dragocjeno iskustvo. Što se tiče utakmica u prvoj ligi pamtim kako sam obranio dva jedanaesterca na utakmicama protiv Slaven Belupa i Splita…'

Lorenco Šimić: 'U Hajduku sam od svoje šest godine, zajedno i s Grbićem i Vojkovićem, s njima sam zanosio ambicijama da postanemo prvotimci. Sretan sam i ponosan što sam igrač Hajduka. Bio sam na posudbi u Ukrajini, igrao sam za Goverlu iz Uzgoroda, upisao sam četiri nastupa, pa sam se vratio kući. Nastupe za B-momčad shvatio sam kao dio odrastanja, sazrijevanja… Nadam se da ću napredovati, održati se u prvom sastavu. Od stopera koji su igrali za Hajduka najbliži srcu mi je Igor Tudor, a inače najdraži igrač Sergio Ramos'.

Eto, dva mlada prvotimca Hajduka s velikim nadama koje potpisuje trener Burić zaključuju sezonu i to baš na dan svetog Dujma, zaštitnika Splita, kojemu će se i oni pomoliti i tražiti podršku. Mnogi navijači će se u procesiji ulicama grada zaogrnuti bijelim šalovima i zamoliti svetog Duju za pomoć u novoj sezoni. Zaista, za bolji Hajduk treba neka nadnaravna pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:19