KRANJČAR HRABRI MODRE

'Dinamo može proći, ako će odigrati u skladu svojih mogućnosti, vidim ih u drugom krugu'

 http://www.fcdynamo.kiev.ua/

Niko Kranjčar se vraća u Maksimir, ali - na kratko, samo na 90 minuta, 5. prosinca. Kao i svojedobno Jerko Leko, kada je u Maksimiru zaradio veliki pljesak Dinamovih navijača. Možda i najveći u karijeri. Nadamo se da će i maksimirska publika biti barem jednom pravedna prema Niki Kranjčaru, koji je prije osdam godina bio Dinamova ikona, ali tako nije mislilo klupsko čelništvo. Kako je Niko doživio ždrijeb?

- Sve momčadi zaslužuju respekt, sve momčadi su podjednake. Nema velikih imena, ni Paris St. Germaine nije nivo jednog Reala, koji je prošle jeseni hodočastio u Zagreb. Ne znam kako su se postavili u Dinamu, mi se želimo probiti u drugi krug, naravno, ako popravimo igru, protiv Borussije Monchendladbach je bilo jako loše...

Kakvi su izgledi zagrebačkog Dinama?

- Ovo je jedna od boljih grupa, Modri mogu proći! Ako će biti na razini, ako će odigrati u skladu svojih mogućnosti, vidim ih u drugom krugu.

Tko je onda favorit, ako dva Dinama idu u drugi krug?

- Favorita nema! Nije to ni PSG, unatoč velikim imenima...

Tko je najveća zvijezda u grupi?

- Svakako Ibrahimović...

A vi, protiv Monchengladbacha ste bili na klupi?

- Izgleda da ovdje vrijedi pravilo - dvije igram, treću pauziram. Vjerojatno je to zbog “kontinuiteta”, dvije godine nisam bio redovit u udarnom sastavu Tottenhama, pa mi sad i trener u kijevskom Dinamu “tempira” minute.

U nedjelju igrate protiv najvećeg suparnika, Šakhtara iz Donetska?

- Sve nas brine utakmica protiv Borussije, provukli smo se u Ligu prvaka i svi smo toga svjesni. U nedjelju je derbi, Šakhtar je tri godine zaredom ukrajinski prvak, četiri godine ih nismo dobili, vrijeme je. No, najvažniju misiju smo ipak obavili, plasirali smo se u Ligu prvaka, ušli smo u relativno dobru, “probavljivu” skupinu.

Hoćete li biti u nedjelju u udarnoj postavi?

- Ne znam, trener mi je danas (četvrtak) obećao da ću biti. No, ovdje se nikad ništa ne zna...

Na derbi dolazi i tata Cico.

- Jedan dan će provesti u Zagrebu, dva dana u Kijevu, pa natrag, na “šljaku”, u Iran...

Niko Kranjčar je bio vrlo dobro raspoložen. I čini mi se da se izuzetno veseli dolasku u Zagreb. Naravno, na utakmicu s Makedonijom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:02