LOŠA UVERTIRA ZA AJAX

FOTO Zadar na krilima Begonje i Santinija nanio prvi poraz hrvatskom prvaku u HNL-u

Zadar je u 11. kolu 1. HNL na domaćem terenu u Stanovima golovima Begonje u 29., te Santinija u 56. minuti svladao Dinamo. Jedini pogodak za Modre postigao je Bequiraj

Nogometaši Dinama posrnuli su u Stanovima, gdje ne znaju za pobjedu od kolovoza 2008, no ovaj put barem su zabili gol, poveli, no nije bilo dovoljno. Zadar je pogocima Begonje i Santinija napravio preokret i ispunio obećanje Hajduku da će zaustaviti lidera. Uzalud je trener Zagrepčana Kruno Jurčić upozoravao da je ovo za njegovu momčad najteže gostovanje, da je Dinamo za Zadar Real Madrid.

Čuvali noge za Ajax

Sammir, Badelj i kompanija ležerno su ušli u nadmetanje, čuvala noge za Ajax u utorak, zabili iz prvog i jedinog udarca unutar okvira Ježine i bili nevjerojatno indolentni na ubacivanja domaćih iz drugog plana. Za prvi pogodak sukrivac je Badelj, kojem je pobjegao Begonja, Kelava mu je obranio prvi udarac, ali nije odbijanac, kojeg nije uspio blokirati ni spori i nervozni Cufré.

Drugi je pogodak pao iz slobodnog udarca, sa 24 metra, Santini je pogodio za svoj deveti ovosezonski gol od vratnice, Kelava je bio nemoćan. U gostujućem sastavu nije bilo Šimunića (na tribini s Mamićem i Barišićem), neočekivano je startao Tomečak, desno u rombu.

Prijetili samo iz prekida

Eksperiment je prestao već na poluvremenu uvođenjem Ibáńeza, no ni kasniji Jurčićevi potezi nisu urodili plodom. Domaći su se hrabro suprotstavili, kratkim pasovima osvajaliprostor i probijali bok, radili prekršaje (čak sedam žutih!), a kad su gosti nakon 2-1 poželjeli nešto i odigrati, nisu više mogli, prijetili su samo iz prekida.

LIVE PRIJENOS

ZADAR - DINAMO 2-1 (Begonja 39, Santini 56' /Beqiraj 15)

ZADAR: Ježina - Kovačević, Pezo, Jonjić - Bilaver, Banović, Surać, Begonja, Vasilj - Mršić - Santini.

DINAMO: Kelava - Leko, Vida, Tonel, Cufré - Calello - Tomečak, Sammir, Badelj - Beqiraj, Krstanović.

KRAJ UTAKMICE

93. minuta - Korner za Dinamo. I vratar Kelava otišao je pomoći napadu Dinama

90. minuta - Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade

83. minuta - Sammir i Kovačić odličnio su kombinirali, ali njihovu akciju prekinuo je Jonjić

74. minuta - Pokušao je Badelj, ali njegov udarac skrenuo je Sarić. Vratar Ježina sigurno brani i taj pokušaj Modrih

66. minuta - Dinamo je imao slobodan udarac na rubu šesnaesterca, ali Ibanez puca ravno u živi zid domaćina

GOOL 56. minuta - Prvi puta ove godine u HNL-u Dinamo se našao u minusu. Pogodak i vodstvo domaćinima donio je Ivan Santini iz slobodnog udarca s 20 metara. Valja napomenuti kako je strijelac vodećeg pogodka za Zadrane zaradio i žuti karton zbog skidanja dresa

52. minuta - Krstanović se našao u odličnoj prilici, ali do promjene rezultata nije došlo

Kraj prvog poluvremena

GOOL 39. minuta - Zadar se vratio! Begonjin prvi udarac zaustavio je Kelava, no lopta se odbija do Mršića, koji opet poslužuje Begonju, a ovaj iz drugog pokušaja ne griješi.

28. minuta - Opasan je bio udarac Banovića, ali promašio je okvir gola...

22. minuta - Santini je glavom pucao pokraj gola.

GOOL 15. minuta - Dinamo je poveo iz prve prave akcije. Munjevita akcija u dva poteza - Tonel je s lijeve strane uputio jednu oštru loptu, naletio je Beqiraj i matirao Ježinu.

11. minuta - Zadar iznenađujuće pritišće, ali još nema pravih opasnosti ispred Kelave.

9. minuta - Počelo je dosta izjednačeno. Dinamo je imao jedan bezopasan korner, a s druge strane Kelava je morao hvatati jedan centaršut Mršića. Čak Zadrani imaju puno više loptu u nogama.

Na stadionu je oko 3.500 gledatelja.

Utakmica je počela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:46