NAJAVA DOGAĐAJA

HRVATSKI SPORT U 2016. Godina u kojoj dominiraju Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijske igre u Rio de Janeiru

 CROPIX

Najvažniji sportski događaji u olimpijskoj 2016. godini bit će svakako 31. Ljetne olimpijske igre koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru, a tri tjedna nakon OI, od 7. do 18. rujna, na istim borilištima održat će se i 15. Paraolimpijske igre.

Pored ova dva najvažnija multisportska natjecanja hrvatski će sportaši ove godine nastupiti i na niz drugih kontinentalnih natjecanja.

Već u siječnju, od 10. do 23. održat će se Europsko vaterpolsko prvenstvo za muškarce i žene u Beogradu, a od 15. do 31. ovog mjeseca Poljska će biti domaćin Europskog prvenstva za rukometaše.

Ipak, najviše pozornosti privući će Europsko nogometno prvenstvo koje će se od 10. lipnja do 10. srpnja održati u 10 francuskih gradova. Hrvatska reprezentacija igrat će u skupini D, a suparnici će joj biti Turska (12. lipnja u Parizu), Češke (17. lipnja u Saint-Etienneu) i Španjolska (21. lipnja u Bordeauxu).

Jesen nogometašima donosi početak novog kvalifikacijskog ciklusa, onog za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a Hrvatska će igrati u skupini s Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom.

Od 9. do 22. svibnja London će biti domaćin Europskog prvenstva u plivanju, a od 6. do 10. srpnja na programu je Europsko atletsko prvenstvo u Amsterdamu, na kojemu će naši najbolji plivači i atletičari provjeriti formu prije odlaska u Rio.

Naša zemlja biti će domaćin Europskih studentskih igara koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja.

Veslači će vrlo brzo nakon nastupa na OI na programu imati i Svjetsko prvenstvo, kojemu će od 21. do 28. kolovoza domaćin biti Rotterdam.

Hrvatski tenisači i ove će godine igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa, a u 1. kolu će gostovati protiv lanjskih finalista Belgijanaca od 4. do 6. ožujka. U slučaju pobjede, od 15. do 17. srpnja očekuje ih nastup u četvrtfinalu protiv bolje iz ogleda Australija - SAD.

Od 4. do 18. prosinca na rasporedu je Europsko prvenstvo za rukometašice u Švedskoj, a dobre izglede za plasman na to natjecanje imaju i naše igračice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:59