JARNI SAVJETUJE

Je li Luka pametno izabrao? 'U Realu ćeš tri utakmice igrati, pa četiri sjediti na klupu'

U Unitedu bi imao 100-postotnu minutažu u Premiershipu i Ligi prvaka, dakle na njemu je da dobro promisli i izabere - poručio je Robert Jarni
 Drago Sopta/CROPIX

Robert Jarni je u Real Madrid stigao u brončano vatreno ljeto 1998. nakon tri sezone u Betisu iz Seville, dakle znao je jezik i poznavao suparnike u La Ligi.

- Jezik neće Luki biti problem, brzo će mu španjolski ući u uho. Uostalom, i Mourinho govori engleski. Najbitnije je za Luku da ima kontinuitet nastupa jer samo tako daje sve od sebe.

Jarniju je ostala navika da svaku večer čita Marcu preko interneta i zna što se piše:

- Vidim da ga stavljaju za desnog veznog, ali neće ga tamo koristiti Mourinho. Mislim da ga primarno dovode za jedan od dva položaja stražnjih veznih, kako bi se Khedira i Xabi Alonso mogli odmoriti. Naravno, može Luka uskočiti i na Özilovo mjesto polušpice.

Jarni i na osnovi vlastitog iskustva ističe što je za Modrića najvažnije prelomiti u glavi:

- Mora biti spreman sjediti neke utakmice na klupi. Znam, kada zove Real Madrid, teško je reći ne, ali realnost je da ‘turnover’ često nije svaku drugu utakmicu, nego po tri, četiri u nizu. Dakle, tri igraš, pa četiri ne i obrnuto. Za to treba biti psihički spreman.

Prednost Real Madrida jest u tome što je na meniju 60-ak natjecateljskih utakmica (prošle sezone 58).

- Lani je bio ozlijeđen Khedira, pa je Mourinho krpao s Coentraom, potom Xabi Alonso... Ritam je paklen, a traži se maksimum. Tri su natjecanja i još nekoliko termina za reprezentaciju... Kadar je vrhunski i na Luki je da odvagne odgovara li mu u toj konkurenciji odigrati 30-ak utakmica. Osobno mislim da 25 sigurno hoće - smatra Jarni.

Ako ga kupuju za 35 milijuna eura odštete plus poneki igrač, valjda će ga forsirati...

- Ne kupuju oni njega da im sam rješava utakmice. Ne. Samo je Maradona mogao sam. Real te kupuje zato što si vrhunski igrač koji će podići kvalitetu momčadi i učiniti je kompetetivnijom. Modrić to Real Madridu jamči, rekao sam već da je Primera idealna liga za njega.

Ako je alternativa Manchester United, tamo bi se Luka također snašao.

- U Unitedu bi imao 100-postotnu minutažu u Premiershipu i Ligi prvaka, kao i prošlih sezona u Spursima, dakle na njemu je da dobro promisli i izabere - poručio je Robert Jarni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:24