U DRUŠTVU DVA ČUVARA

Kerum na Poljud kasnio 25 minuta, a u 38-oj je nakon uvreda Torcide nestao. Svima je dao ruku, i Grbiću i Paladinu

 Jakov Prkić/CROPIX

Svečana loža bila je puna nogometnih i ostalih faca. Naravno, našao se tu novi predsjednik 'bijelih' Marin Brbić kao i predsjednik NO-a dr. Josip Paladino sa svim ostalim članovima koji su mu dali podršku. Potom, pojavio se i novi gazda hrvatskog nogometa, predsjednik HNS-a Davor Šuker kao i izbornik Igor Štimac.

U prvom redu A lože sjela su i dva ministra, Željko Jovanović (znanosti, obrazovanja i sporta) te Arsen Bauk (uprave), a s njima i Jovanovićev sportski konzultant i bivši splitski košarkaški as Petar Skansi. Utakmicu je pogledao i Alen Bokšić koji bi trebao biti prvi Štimčev pomoćnik u reprezentaciji, pa bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić...

A Željko Kerum? Na početku dvoboja ni traga. Pojavio se potom negdje u 25. minuti, prošetao lagano prvim redom sa šeširom na glavi, potom je sjeo, pogledao 10 minuta utakmice, pa je sa svoja dva osobna čuvara otišao iz poljudske lože.

Našla su se tu mjesta i za dva friška bivša predsjednika, sada puno dalje od prvog reda sjedio je Hrvoje Maleš, a još iznad Josip Grbić.

Desetak minuta navijalo se pozitivno, onda, krenulo je.

'Ubij Keruma, ubij Keruma' - začulo se sa sjeverne tribine.

Nastavilo se u tom tonu s pjesmama koje nećemo citirati u ovim recima jer bismo trebali priložiti i logo 'nije za one ispod 18'. No, shvaćate poantu. Što se Torcide tiče, Kerum je napadom na Nadzorni odbor koji je izabran legitimno od strane navijača učlanjenih u udrugu 'Naš Hajduk' sebi, nogometnim rječnikom, zabio rijetko viđeni 'autogol'. Nakon toga, u pitanju Hajduka, a vjerojatno i lokalnih izbora, za Keruma nema povratka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:36