RIJEČKI FIJASKO

Koprivnica je Kekovo minsko polje, nakon prvenstva, Slaven Belupo oteo i san o osvajanju Kupa!

 Željko Hajdinjak / Cropix

Nogometaši Slaven Belupa plasirali su se u finale Hrvatskoga nogometnoga kupa nakon što su u uzvratnom susretu polufinala u Koprivnici pobijedili Rijeku s 3-0 (1-0).

U prvom susretu na Rujevici Rijeka je slavila s 2-1. Slaven Belupo je po drugi puta u povijesti ušao u finale Kupa odigravši u uzvratu u Koprivnici protiv Rijeke najbolju utakmicu sezone.

Koprivnički sastav je pogocima Muzafera Ejupija (44), Filipa Ozobića (55) i Nikole Pokrivača (72) nadoknadio poraz (1-2) iz Rijeke, dok je riječka momčad razočarala igrom, te nakon što su u subotu s remijem 0-0 navjerojatnije izgubili šansu za naslov prvaka, ispali i iz Kupa protiv momčadi koju su u šest ovosezonskih dvoboja dobili samo jednom.

Slaven Belupo je jedini put u finalu igrao 2007. kada je poražen od Dinama (0-1, 1-1). U borbenom i slabom prvom dijelu nije bilo pogodaka sve do 44. minute kada je najbolji strijelac domaćina Muzafer Ejupi udarcem iskosa pogodio same rašlje vratara Rijeke Vargića. Samo minutu kasnije branič gostiju Mitrović glavom pogađa gredu.

U 55. minuti Slaven je povećao svoju prednost nakon velike pogreške obrane gostiju. Slobodan udarac sasvim iskosa izveo je Filip Ozobić koji je uputio prizemnu loptu na prvu vratnicu, a ona je prošla kroz dvojicu igrača i vratara Vargića, te iznenađujuće odsjela u mreži.

U 72. minuti Slaven je došao i do trećeg gola, opet nakon pogreške domaće obrane - Ozobić je u kaznenom prostoru prošao Delića, a ovaj proslijedio do potpuno samog Nikole Pokrivača koji iz blizine pogađa sami kut za konačnih 3-0.

U drugom polufinalu u srijedu na Maksimiru Dinamo brani prednost od 2-0 protiv Hajduka. Finale je 10. svibnja u Osijeku.

Pred 1500 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Batinić iz Osijeka. Strijelci: 1-0 Ejupi (44), 2-0 Ozobić (55), 3-0 Pokrivač (72)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:20