SAPUNICI NEMA KRAJA

Levy ovo ne može odbiti: Real ponudio za Modrića 44 milijuna eura!

Otočki su mediji u petak objavili da je pritisak iz Madrida na Daniela Levyja sve jači. Navodno je u klub sletjela ponuda koja se ne može odbiti
Bruxelles, 010310.Sport tereni Dilbeek.Trening Hrvatske nogometne reprezentacije pred prijateljsku utakmicu sa Belgijom.Na slici: Luka Modric tokom treninga.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Od transfernog serijala o Luki Modriću, čijem se broju epizoda kao nekoć u Santi Barbari ne vidi kraja, umorni su svi osim sportskih rubrika.

PSG-ov trener Carlo Ancelotti koji je, ako ćemo vjerovati Berlusconijevoj riječi, u četvrtak kupio Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silvu, samo je okrenuo očima kada ga je novinar AS-a pitao za hrvatskog veznjaka:

- Žao mi je što ću vas razočarati, ali ne mogu o tome pričati. Od ranije znam da je Modrić kvalitetan, ali nisam ga gledao na Euru i ne znam koliko doista vrijedi...

Ancelotti je element neupućenosti iskoristio kako bi zaobišao priče “Real protiv PSG-a”. Preuzet će obrazac ponašanja Joséa Mourinha, koji cijelo vrijeme šuti i čeka da se menadžeri dogovore prije nego što počnu Realove pripreme. A otočki su mediji u petak objavili da je pritisak iz Madrida na Daniela Levyja sve jači. Prema informacijama Telegrapha, Real je Tottenhamu ponudio 50 milijuna eura.

Nešto se realnijim, međutim, čini iznos od 44 milijuna, kojim barata Goal.com, s obzirom na to da je prva ponuda “kraljevskog kluba” bila teška 35 milijuna eura.

I dok izvori iz Španjolske javljaju da je Modrić već pristao na četverogodišnji ugovor sa 150.000 eura tjedne plaće, a njegov je odlazak prije tri dana blagoslovio i trener André Villas-Boas, glavni problem “spursa” je pronalaženje zamjene.

Prva Villas-Boasova želja je Joăo Moutinho, ali problem je što Porto za 25-godišnjaka traži prevelikih 38 milijuna eura. Inače, klub u kojem uskoro više neće biti nijednog hrvatskog igrača dosad je doveo tri pojačanja. To su veznjak Sigurdsson, branič Vertonghen i napadač Adebayor.

Modrićev odlazak u Real je podržao i Juande Ramos, bivši trener Tottenhama koji ga je u travnju 2008. učinio prvim pojačanjem na White Hart Laneu. Ramos danas trenira Strinića i Kalinića u Dnjipru, ali redovito prati što se događa s igračem kojeg je doveo u Premiership.

- Real ne može napraviti bolji posao od kupnje Modrića. To je inteligentan igrač, koji uvijek izabere pravu opciju te igra jasno i disciplinirano.

Ramos dodaje da Modrić “možda nema stas, ali je moćan i u obrani napravi više od mnogih drugih igrača”.

- Ne želim se miješati u Mourinhov posao, ali Luka bi bio odličan organizator igre. Na Realu je da odluči želi li u svojoj napadačkoj igri vidjeti dodatni porast kvalitete - zaključio je Ramos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:58