HRT-OV DESANT NA FRANCUSKU

Ludnica počinje: Mjesec dana općeg 'nogometnog bombardiranja' koje Hrvatska još nije doživjela!

 Goran Mehkek / CROPIX

Zapamtite si datume, ako već i niste, 10. lipnja do 10. srpnja. U tom si razdoblju vi, čijim venama umjesto krvnih zrnaca kolaju minijaturne nogometne lopte, svakako planirajte godišnji odmor. U redu, možda nemate toliko godišnjeg, ali ako to pametno iskombinirate s pokojim slobodnim danom, ušićarenim od šefa ili čak i pokojim neplaćenim danom odmora, imamo za vas vrhunsku zanimaciju.

U biti, nemamo baš mi. Mi vam je samo preporučujemo, a za vas je spremaju kolege s Prisavlja. S Hrvatske televizije, kao i Hrvatskog radija. U spomenutom razdoblju na vama je samo osigurati si dobar tv-prijamnik, preporučljivo najšireg mogućeg ekrana (što dakako ovisi o “širini” vaše lisnice) te dostatnu količinu jela i pića (jer stalo nam je da ne ostanete kako gladni, tako ni žedni). Naime, od 10. lipnja do 10. srpnja HRT se sprema na “nogometno bombardiranje” prijenosima, reportažama, analizama, snimkama, intervjuima i kraćim izjavama, press konferencijama... Doslovno svime što će se događati tih mjesec dana u Francuskoj. Mjestu naše najveće sportske sreće još tamo 1998, ali i odredištu, nadamo se, novih nezaboravnih sportskih trenutaka s nogometnog Europskog prvenstva.

Posebne emisije

U Francusku dolaze, uz Vatrene, još 22 reprezentacije. Nismo pogriješili u zbroju jer 24. vrsta već je ondje. Domaćin Francuska, jasno. Ukupno će se odigrati 51 utakmica, a HTV će slikom i zvukom ispratiti sve do jedne, ali... I puno, puno više. Ako samo pripomenemo da će se prenositi prvi puta u povijesti čak i svaka konferencija za novinare hrvatske reprezentacije, onda smo sve rekli.

Makar, neće baš ni početak biti 10. lipnja već koji dan ranije. Kako javljaju s Prisavlja, Drugi program HTV-a emitirat će prije početka Eura i pet uvodnih emisija, u kojima ćemo se prisjetiti naših prijašnjih pet nastupa na ovakvim nogometnim smotrama. Prva će biti posvećena Euru 1996. u Engleskoj, našoj premijeri, Vlaovićevu golu Turcima po kiši i Šukerovu lobu Schmeichela. Euru na kojemu je Hrvatska igrala u četvrtfinalu sučelice Njemačke. Tema druge emisije bit će Euro 2004. u Portugalu, na kojem smo ispali u prvom krugu natjecanja. Treća nudi prisjećanje na četvrtfinale 2008. protiv Turaka u Austriji. Četvrta već tematski prikazuje Poljsku i Ukrajinu prije rata i naše rano ispadanje. Dan uoči početka Europskoga prvenstva u Francuskoj, govorit će se o ovogodišnjemu izdanju Eura.

Prvi dio nadmetanja, po skupinama, nudi rapsodiju i tri utakmice dnevno - u 15.00, 18.00 te 21.00. Svake večeri pak, od 20.00 sati na HTV 2 slijedi emisija posvećena utakmicama toga dana. Nakon prijenosa treće utakmice, oko 23.30 sata, ako ste kojim slučajem nešto čudom previdjeli, slijede sažeci svih utakmica dana.

Aplikacija HRTi

U danima kad igra hrvatska vrsta, program će biti djelomice izmijenjen, a posebna emisija posvećena utakmici emitirat će se sat prije njezina početka. Nadalje, u kampu hrvatske reprezentacije u normandijskom Deauvilleu bit će smještene i dvije novinarsko-snimateljske ekipe HRT-a, koje će svakodnevno pratiti, sastavljati reportaže i izvješćivati za sportski blok u središnjem Dnevniku HTV-a, za studijsku emisiju iz Zagreba. Reporteri će se moći i izravno javljati u izvještajne, sportske i mozaične programe Hrvatske radiotelevizije. Bit će tu i drugih noviteta, a jedan smo već spomenuli - svakodnevno prenošenje konferencije za novinare hrvatske reprezentacije.

Kako živimo već dulje vrijeme u potpuno digitaliziranom i multimedijskom vremenu, na Prisavlju su i o tomu vodili računa. Nova multimedijska usluga HRTi imat će poseban prostor posvećen Euru 2016. Osim što će te sve utakmice, njih 51, moći pratiti u prijenosu putem svojih tzv. pametnih mobitela, tableta i računala, već nekoliko minuta nakon završetka utakmice korisnici aplikacije HRTi moći će pogledati i sažetak utakmice s golovima, prilikama, zanimljivim trenucima, te popratnu analizu susreta koju će pripremati sudački stručnjak Mateo Beusan. Jednostavno, imat ćete - sve!

------------------------------------------------------

Ekipa HTV-a

Komentatori utakmica: Drago Ćosić, Stjepan Balog, Marko Šapit, Krešimir Čampa i Saša Sušec.

Voditelji i urednici emisija: Marko Šapit i Viki Ivanović.

Stalni stručni komentatori i analitičari: Anton Samovojska, Joško Jeličić, Goran Vlaović, Igor Tudor i Mateo Beusan.

------------------------------------------------------

Navijaj u Francuskoj! Osvoji karte za tekmu Hrvatska – Turska na Navijacnica.hr!

Navijačnicu pratite na www.navijacnica.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:36