DINAMOV ŠPIJUN

Ludogorec prepao Krznara: Vezna linija im je strašna, izvukli smo neugodnog suparnika

 www.insport.bg, calciomercato.it

Ludogorec se nazabijao golova! Dinamov protivnik u 2. pretkolu Lige prvaka je u pripremnoj utakmici u Hallu pobijedio austrijskog trećeligaša Swarovski sa 10:0. Utakmicu je gledao pomoćni trener Modrih Damir Krznar.

- Taj ogled nije mjerilo snage Ludogoreca, jer Swarovski se prošle sezone iz četvrte austrijske lige plasirao u treću, radi se o skromnoj momčadi s kojom su se Bugari poigravali - kazao nam je Krznar.

Asistent Ante Čačić je u Hall otputovao u društvu tehničkog tajnika Davora Bukovine te će ostatak ekspedicije danas dočekati u Längenfeldu, mjestu gdje će se Plavi pripremati za sudar s Ludogorecom. Iako je protivnik Bugara bio nedorastao, neke stvari su se ipak mogle vidjeti.

- Ludogorec je vrlo, vrlo ozbiljan suparnik. Vezna linija im je odlična, zaista ima nogometaša koji su vrsni tehničari, znaju sve s loptom, imaju ideju i imaginaciju. Naravno, treba ih vidjeti u sudarima s jačim suparnicima, ali ovo što sam vidio je dokaz da smo zaista izvukli neugodnog protivnika.

Krznar je spomenuo dva imena, Emila Gargorova i Brazilca Marcelinha.

- Vrsni su igrači vezne linije, izvrsno guraju loptu u prostor, vrlo dobri su asistenti i ulaze u završnicu akcija. Pravi igrači...

Znači, vezna linija Ludogoreca trebala bi biti najjača strana momčadi Ivajla Peteva. Slabije strane nisu se mogle zapaziti, jer Austrijanci nisu ozbiljnije zaprijetili.

- Ne mogu ništa kazati o obrani, jer Swarovski nije ni jednom konkretno ugrozio gol. Bilo je ipak zamjetno da su cijelo vrijeme utakmice Bugari bili vrlo motivirani, željeli su zabiti što više golova, iskazivali su maksimalnu profesionalnost. U rosteru imaju 28 igrača, mnogi se bore za svoju poziciju u momčadi, žele se dokazati.

Bit će vremena za daljnje istraživanje Ludogoreca. Sljedeći protivnik je Dinamo iz Bukurešta, utakmica se igra 2. srpnja, a Dinamova delegacija će, naravno, biti na licu mjesta. Isto tako, gledat će se i ogled Bugara s Rubinom iz Kazana koji se igra 5. srpnja.

- Protiv tih jakih protivnika moći će se vidjeti prava snaga Ludogoreca, te će se moći donijeti i konkretniji zaključci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:01