IZNENADNA PRESICA U MAKSIMIRU

MAMIĆ 'Neću otići iz Dinama! Boban je arhitekt borbe protiv mene, a urotu kuju u slastičarnici'

Rastočili smo Hajduk na Poljudu, ali dolazak tamo ravan je odlasku u koncentracijski logor, opisao je derbi u Splitu
Zagreb, 240314.Stadion Maksimir.Tomislav Svetina direktor GNK Dinamo i Zdravko Mamic odrzali konferenciju za medije na temu organizacije utakmice Hajduk - Dinamo.Na fotografiji: Zdravko Mamic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Nakon dana odmora, u Maksimiru su krenuli u protuofenzivu. Iz izlaganja direktora Dinama Tomislava Svetine i Zdravka Mamića da se iščitati kako na Poljudu stoluje frustrirani klub u kojem se ljudi ponašaju kao ‘klasični Venecijanci’, poslovni nesposobnjakovići koji su plus od sto milijuna kuna okrenuli u minus i da je dolazak na Poljud ravan odlasku u koncebtracijski logor. Međutim, u Maksimiru zaključuju kako Splićani imaju nevjerovatan PR...

- Čestitam im na tome jer ispada da je uspjeh drugo mjesto i dva trofeja u devet godina. Nevjerovatan uspjeh je i afirmacija mladih Hajudkovih igrača Bukve, Sušića, Vršajevića, Kouassija, Maglice i ostalih mladih ponikli u Hajdukovoj školi - sarkazmom se poslužio Svetina koji ne krije ogorčenost prijemom i organizacijom derbija u Splitu u kojem je deblji kraj izvukao Zdravko Mamić, dok je predsjednik Barišić završio u svlačionici, a šef NO Dinama Gjurašin ‘evakuiran je iz lože po požarnim stepencima’.

- To su činjenice zbog kojih nam se nitko nije ispričao. A volio bih da netko od vas sjedne s nama pa dožive ono što je stalna praksa na gostovanju u Splitu; 90 minuta vrijeđanja svih nas, psovke, pogrdne riječi, bacanje kokica, upaljača i "privilegija" koje uživamo na Poljudu - naglasio je Svetina.

Isto tako, u Dinamu demantiraju da je Zdravko Mamić imao prostačke geste i time dolio ulje na vatru u ‘južnjačkoj temperamentnoj atmosferi’. U prilog im ide činjenica da na svim silnim fotografijama i snimkama nigdje nije prikazano da Mamić pokazuje publici srednji prst ili tzv. ‘bosanski grb’. Samo uzdignute šake u zraku što je gesta pobjednika...

- Na Poljudu ne smijete izraziti zadovoljstvo igrom svoje momčadi a provokacijom se tumači dignuta ruka nakon zabijenog gola. U Hrvatskoj ne možemo dizati ruke nakon pogotka jer je to divljačko ponašanje, a predsjednik Brbić nakon toga izjavi da će zabraniti gospodinu Mamiću dolazak na stadion - završio je Svetina kojem se na press konferenciji pridružio Zdravko Mamić.

Iako je bilo evidentno da se Mamić suzdržava, njegovo izlaganje bilo je puno živopisnije od njegova prethodnika koji se držao isključivo činjenica. Dakle, Mamić tvrdi da je sve počelo verbalnim napadom člana NO Hajduka Ljube Pavasovića-Viskovića.

- On je crveni orjunaš s Visa - dodao je Mamić koji je opisao događaje nakon gola Alena Halilovića...

- Krenuo sam prema Bijelom salonu a na mene je nasrnuo Bego. Došli su policajci u civilu i počeli se derati: Evakuacija! U tom trenutku dobio sam udarac šakom u potiljak i na tren sam zamalo izgubio svijest - rekao je izvršni predsjednik Dinama koji se nije zaustavio na tome već je imao potrebu dodati kako Hajdukom ne upravlja Marin Brbić već ulica.

- Predsjednik Hajduka je Torcida, odnosno Naš Hajduk. Jadne tete kuharice tamo nisu dobile plaću šest mjeseci. Pa oni reketare Grad Split. Valjda treba prikriti da su treći, da su ispali od Dile Gori. Nabijamo im komplekse. Rastočili smo ih i da smo bili mirniji, dobili bi osam komada. Ponašaju se kao klasični Venecijanci, a dolazak na Poljud ravan je dolasku u koncentracijski logor - završio je Mamić. Iz Dinama su dodali kako očekuju ispriku Hajduka i sankcije HNS-a. Sada se čeka odgovor s Poljuda...

Mamićeve objede na njegov račun Ljubo Pavasović-Visković nije htio komentirati.

- Ne bih se spuštao na tu razinu razgovora jer bi time samo zagadio javio prstor - bio je slikovit zagrebački odvjetnik koji je član NO Hajduka.

Prvi čovjek Dinama dotakao se i drugih tema, posebno činjenice da je prvi puta dobio glasnu i konkretnu oporbu a koja mu zamjera izostanak demokratksih metoda u izboru čelnika kluba.

- Nikada neću otići iz Dinama. Na Skupštini sam rekao da imam odgovornost razmisliti o odlasku zbog izbacivanja iz Europe. Mogu otići jedino ako to legalno učine organi kluba i ako se uspješno provede privatizacija kluba - rekao je Mamić koji tvrdi kako je Zvonimir Boban ‘spiritus movens’ skupine bivših igrača Dinama koja je u četvrtak izašla u javnost sa zahtjevom za izbore po načelu ‘jedan član - jedan glas’.

- Idejni arhitekt cijele priče je Zvonimir Boban a ovima je mozak kao vitamin C. Kada ga stavite u vodu čujete samo šššš. Rastopi se. Ali, u privatizaciji će moći sudjelovati i one desetke milijuna maraka i eura vratiti svome klubu - završio je Mamić.

ŠIMIĆ, MARIĆ, ŠOKOTA I BIŠĆAN 'Znamo kako su diktatori završavali. Mamić mora otići'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:20