NAJAVIO NAVIJAČIMA

Mandžukić: Ne mogu precizirati koliko ću golova postići, raduju me i asistencije

 .fcbayern.telekom.de

Bayernovi nogometaši doputovali su u nedjelju na pripreme u Italiju, a u popodnevnim su satima odradili i prvi trening. Premijerno je s novim suigračima vježbao i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić (26) koji je ljetos došao iz Wolfsburga.

- Tijekom godišnjeg odmora sam jedva čekao da započnu pripreme. Spreman sam - naglasio je Mandžukić.

U kratkom razgovoru za Sport1 još se jednom osvrnuo na posljednje dvije sezone koje je proveo u dresu "vukova".

- Osjećao sam se dobro tamo, navijači su bili sjajni. Nije mi bilo lako otići.

A o budućnosti na Allianz Areni hrvatski je napadač dodao:

- Ne mogu precizirati koliko ću golova postići. Raduje me i svaka asistencija.

Inače, prvi je trening pred novu sezonu donio i prvu žrtvu - trenera Juppa Heynckesa! Iskusni je 67-godišnji stručnjak sam prezentirao nekoliko vježbi svojim igračima što je rezultiralo istegnućem zadnje lože, tako da je nakon treninga završio na terapiji.

Berthold: Mandžukić nalikuje Gomezu, a Pizarro je star i ozlijeđen

Nekadašnji nogometaš Bayerna Thomas Berthold (47), svjetski prvak s reprezentacijom Njemačke 1990. godine, nije oduševljen transferima koje su Bavarci obavili u aktualnom prijelaznom roku...

Berthold, koji je najveći dio karijere proveo u Stuttgartu, u svojoj je kolumni u novom broju Kickera napisao da bi se Bayern trebao dodatno pojačati jer je s aktualnim kadrom i dalje slabiji od Borussije Dortmund.

"Bayernu će biti vrlo teško svrgnuti aktualne prvake s trona. Borussia je daleko stabilnija i bolje strukturirana od svojih rivala s Isara", mišljenja je Berthold kojem se ne sviđa ni činjenica da trener Bayerna J upp Heynckes ima ugovor samo do sljedećeg ljeta i već je sada izvjesno da mu je ovo zadnja sezona na klupi minhenskog kluba.

"S obzirom da znaju da Heynckesu istječe ugovor, moguće je da neće svi profesionalci, a Bayern je sastavljen od mnogo kompleksnih karaktera, zajedničkim snagama vući uže. S druge strane, Jürgen Klopp u Borussiji ima ugovor do 2016. i jasno je dao do znanja da je svatko zamjenjiv."

I za kraj se Berthold osvrnuo na Bayernov napad koji je tijekom ljeta pojačan našim Marijem Mandžukićem (26) i Peruance Claudijem Pizarrom (33).

"Bayernov se kadar povećao. Ali, još uvijek tu ne vidim jasnu liniju. U sredini momčadi nedostaje 'desetka', a u napadu su došli Mario Mandžukić i Claudio Pizarro, jedan koji nalikuje Mariju Gomezu, a drugi stari lisac koji ima probleme s ozljedama. Još uvijek nedostaje okretniji napadač koji bi donio više fleksibilnosti. No, još ima vremena", zaključio je Berthold.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:03