ODBIO NOVI UGOVOR

MENADŽER OTKRIO ‘Milić želi otići iz Hajduka jer ne igra stopera, na beku mu pada cijena’

 Vojko Bašić/CROPIX

Antonio Milić je trebao biti Hajdukov bingo i donijeti Hajduku značajan novac od odštete, no sad su pregovori s njim upali u slijepu ulicu i treba spašavati što se spasiti dade... A. Milić naime, definitivno odbija potpisati novi ugovor, produžiti obvezu s Hajdukom koja mu istječe u ljeto 2015. godine. Naznaka da on to ne bi od jučer je poprimila definitivno obilježje. Odgovor je – NE! Uvijek se odluka može promijeniti, ima vremena, u Poljudu se nadaju i nastavku pregovora, ali Milićev odgovor upravi Hajduka jest – negativan. I to je to.

- Usmjereni smo na prodaju, na inozemstvo, takva je odluka obitelji, otac Branko i nogometaš Antonio u tom smjeru vode pregovore i ja vam to kao njegov menadžer i zastupnik mogu potvrditi – rekao nam je Tonći Martić, bivši nogometaš Hajduka, a sada već godinama ugledni agent iz međunarodne agencije ‘Star factory’.

Miliću ugovor istječe u ljeto 2015. godine i Hajduk bi s njim rado produžio ugovor da bolje zaradi, klasična priča. Kad se igrač prodaje dok mu ugovor traje, onda ide odšteta klubu, u slučaju Milića 20 posto od te odštete pripalo bi njemu, igraču, pa se uvijek smatra da je produžetak ugovora obostran interes.

Hoće li završiti na tribini?

No, Milić je sad odlučan da ne produžava vjernost s Hajdukom, makar gubio tih 20 posto; čeka kraj ugovora. Od 1. siječnja je slobodan da sam stupi u pregovore, a 1. srpnja je slobodan otići, bez odštete. S time da bi Hajduku pripala naknada za razvoj koja se u Milićevu slučaju (ako ode u klubove Lige petice) računa u iznosu od 390.000 eura. Nije malo, ali nije ni “ono” što se smatralo da bude – bingo, tombola. Ovo je ka’ cinkvina...

Ako su s Milićevim odbijanjem ponuđenog produžetka ugovora Hajduku zavezane ruke, može se upinjati tek da Milića proda već u siječnju pa da odšteta bude “negdje između”. Time bi se zadovoljio Hajduk, odnosno umanjio štetu što ne dobija... očekivano.

Teško je reći koliku bi odštetu Milić mogao postići, Hajduk će biti na gubitku ako s njim ne produži ugovor, a s druge strane ako ga plasira u siječnju ipak će – nešto izvući.

Milićev negativan odgovor samo - ubrzava rastanak. Ako ga ne prodaju u siječnju, Milić će u lipnju otići – sam.

E sad, što da Hajduk uradi? O tome će se sigurno razgovarati na sjednici Nadzornog odbora u subotu, da li da Miliću uskrate nastupe u prvoj momčadi, presele ga na tribine (ili u B sastav), ili pak da ga normalno stavljaju u momčad i onda nastoje u siječnju obaviti prodaju, prije nego Milić u lipnju stekne odriješene noge?

- Ne vjerujem da bi ga mogli eliminirati iz sastava, jer Antonio nije zaslužio, on je primjer profesionalca koji šuti i radi i uzoran je po svakom pitanju. Svoje obaveze odrađuje uvijek maksimalno – kaže nam Martić.

I igra što mu se kaže. Nije teško otkriti uzrok zašto Milić želi što prije van, u kom grmu leži zec.

- Nije problem ni u kakvom novcu ni dužini ugovora, ma kakvi. Svjestan je da je žrtva situacije, ona je naprosto takva da je Antonio cijeli život bio reprezentativac i bio je stoper. Antonio se sada previše odmakao od svoje pozicije i ne igra lijevog stopera. Ne zamjera nikome, takav je splet okolnosti, Hajduk ima svoje standardne stopere i svaka im čast...

A da Hajduk zaigra sa 3 – 5 – 2, Maloča zadnji, Milović desni, a Antonio lijevi stoper?

- Ne možemo u to ulaziti, stanje je takvo kakvo jest. Nitko ni na koga nije ljut. Budući da se odmakao od svoje prirodne pozicije lijevog stopera obitelj smatra da se mora dalje razvijati i postići cilj, sve ono što je mogao kao lijevi stoper. Nema sportskog razloga produžiti ugovor.

Nije bilo prave ponude

Sad je lijevi branič, a igrao je i zadnjeg veznog?

- Iskustvo na zadnjem veznom kod Krstičevića one godine čak mu je i dobro došlo, a sad je na lijevom beku... Nije ni to problem, ali je problem što je sada treća i kako ući i u četvrtu sezonu, a ne igrati ono što želi i gdje je najbolji?!

Kao lijevog stopera, brzog i okretnog, fine tehnike prepoznaju ga najveći klubovi, skautirali su ga i sad kad ga dolaze gledati, on nije stoper. On nije više taj igrač! Nitko ga više ne smatra lijevim stoperom gdje je mogao doseći najveću cijenu – objasnio nam je Martić, kao svojevrsni glasnogovornik obitelji Milić.

Ostaje činjenica da se Hajduk s Milićem nadao velikom transferu. U doba odlaska Josipa Radoševića u Napoli govorilo se da je Napoli stavio šapu prvokupa baš na Milića...

U međuvremenu ništa od prave ponude, ništa od prodaje. I nije to samo slučaj s Milićem. Ako cijena nije u padu, ne može se reći ni da je u porastu.

Hoće li ga Hajduk “zalediti”, izostaviti iz postave, vidjet ćemo. Tek bi u tom slučaju svi - izgubili... I ono malo što je ostalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:01