PANIKA ZBOG LUDOGORCA

Mirko Barišić poručio huliganima: 'Specijalci će zbog jedne baklje isprazniti tribinu'

'Teško im se može stati na kraj, a ne mogu se oteti dojmu kako se koriste u političke svrhe' - bio je znakovit predsjednik Dinama
 Nikša Stipaničev/CROPIX

Ako huligani nastave u svom tonu, Dinamo će u srijedu tražiti prolaz protiv Ludogorca pred praznim Sjeverom. To je najavio predsjednik kluba Mirko Barišić koji nije krio strah od eventualnih nereda. Bile bi to, kako je rekao, nesagledive posljedice po Dinamo, ali i hrvatski nogomet.

- Bojimo se, kako ne?! Mislim da smo učinili sve što je u našoj moći, sada nam preostaje nada da će policija biti djelotvorna i raditi ono što su dosad izbjegavali. Ako huligani počnu s izazivanjem nereda, policija će isprazniti tribinu - kazao je Barišić i otkrio kako je u klubu proglašena uzbuna zbog Ludogorca. Na svim razinama. Unatoč tome, uvjeren je da će Dinamo ipak na kraju slaviti te najavljuje - ozbiljnu utakmicu. Ona prva bila je sve samo ne ozbiljna, a zauzvrat je pola momčadi pod blokadom.

S raštimanim zdravljem odsad će im pomagati Rehabilitacija Nova koja će u zamjenu dobiti svoj prostor na dresu prvaka. Čini se da novi sponzor lakše dolazi u Maksimir nego novi navijači, a i onih starih sve je manje na tribinama.

- Mi imamo puno navijača, ali oni su tiha većina. Ne mogu doći do izražaja pokraj huligana.

A huligani su za predsjednika Dinama “organizirana skupina bez emocije i ideologije”. Kakva god ta skupina bila, oni su Dinamova realnost i stvarnost hrvatskog nogometa.

- Teško im se može stati na kraj, a ne mogu se oteti dojmu kako se koriste u političke svrhe - bio je znakovit predsjednik Dinama koji se potom “prešaltao” na druge teme. Rekli bi lakše, ali... Pred Dinamom je teška utakmica. Europa donosi dašak spektakla i puni blagajnu. A ako s Ludogorcem nešto pođe po krivu, u Maksimiru slijedi potop biblijskih razmjera.

- Siguran sam kako je malo onih koji bi pustili suzu u slučaju da ispadnemo. I ne pričam napamet jer iz mene progovara iskustvo. Znate, u bivšoj državi imali smo društveni autoritet, ali nije bilo rezultata. Sad imamo rezultat, ali nema podrške. Iskreno, nisam se nadao da ćemo u Hrvatskoj doživjeti ono što doživljavamo - poentirao je Barišić.

No, u slučaju da Dinamo zapne na prvaku Bugarske, sadašnja vrhuška “svetinje” ne namjerava se povući.

- To će biti poraz, ali oni su sastavni dio sporta. No, nećemo izgubiti rat - jasan je maksimirski Napoleon!

Ipak, jasno je da Ante Čačić igra najvažniju utakmicu karijere.

- Ako ne uspijemo, nećemo ništa uljepšavati. Zna i Čačić da u tom slučaju neće biti lako - znakovito je zaključio predsjednik Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:18