DONOSE SPORTSKE NOVOSTI

NAJVEĆA TV ZVIJEZDA VATRENIH 'Na TV-u rade više poslova? Pa ne mislite da moram i vodu nositi'

 Cropix/neja Markičević

Mila Horvat je uvijek tu, na treninzima i u hotelu reprezentacije, danas kao urednica i novinarka Hrvatske nogometne televizije, ujedno i najveća reklama za HNTV. Srećemo je tako i u Svetom Martinu na Muri, nasmiješenu i jednako profesionalnu, a nas je zanimalo kakva joj je razlika raditi na projektu koji se tek zahuktava u odnosu na javnu televiziju.

Živim na autocesti

- Manje-više televizija je televizija, neke su stvari jednake, drugačije je što nas ima manje pa smo logistički kao nekakva obitelj. Super je atmosfera, svi smo već ne samo suradnici nego i prijatelji. Jedina je razlika što nam je HNS partner, pa imamo uvid u neke stvari iza kulisa u koje prije nismo imali.

Obično na manjim televizijama ljudi rade više poslova...

- Mislite da moram i vodu nositi? - nasmijala se.

Ne baš nositi vodu...

- Pa nije zadano u ugovoru što točno moraš raditi, tu sam, u službi, što treba priskočiti da se napravi, za zajednički cilj. Dakako da imam prioritete.

Mila je zaposlena u HNS-u, ali ne boravi u Svetom Martinu na Muri, nije u hotelu s ekipom, svaki dan dolazi iz Zagreba.

- Više smo na autocesti, živimo u autu, takav je princip rada, trenutačno.

Igrači hvale dobru atmosferu, kako se to vama čini? S njima ste...

- Pa nismo baš s njima u svim prostorima, ipak poštujemo privatnost, bez obzira na to što smo partneri, trudimo se ne remetiti im mir i bioritam. Sve ide po dogovoru. A atmosfera je odlična, svi su vrijedni, na svojim zadacima, maksimalno fokusirani, i još više ćemo disati kao jedno i postati svjesni da idemo na veliko natjecanje.

Kakav je izbornik Čačić u komunikaciji u odnosu na prethodnike?

- Svi smo mogli zaključiti da je izrazito otvoren prema medijima, nemamo nikakve posebne privilegije, on će se uvijek javiti na telefon kad ga trebate, profesionalan je i kooperativan prema svim medijima. Ja mu zahvaljujem na maksimalnoj suradnji, a mislim da bi to mogli kazati i drugi kolege.

Priče iz kampa

Što će gledatelji na HNTV-u moći pratiti za vrijeme prvenstva u Francuskoj?

- Imamo privilegij što ćemo cijelo vrijeme biti u kampu u Deauvilleu, otamo ćemo raditi ekskluzivne priče. Jasno je da prijenosi utakmica idu na HRT-u, no sve što se događa mimo prijenosa, iza kulisa, kako igrači provode slobodno vrijeme, što se događa u stožeru, mi ćemo prikazivati, bit će to jako zanimljivo.

Rado pogledamo dokumentarce o Vatrenima iz 1996. i 1998. u kojima su snimke i iz svlačionice, primjerice slavlja u Nottinghamu nakon prve pobjede nad Turcima. Hoće li imati kamere u svlačionici?

- Joj, pa mislim da se neke stvari moraju poštivati ponajprije u smislu privatnosti, ne bismo tu previše zadirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:40