MARIO GAVRANOVIĆ

'Nikad ne bih mogao slaviti golove protiv Hrvatske, osjećam se Hrvatom koliko i Švicarcem'

 AFP

Dvostruki strijelac za Švicarsku Mario Gavranović bio je zadovoljan nakon pobjede njegove reprezentacije na Poljudu protiv jake Hrvatske.

- Drago mi je što smo uspjeli pobijediti Hrvatsku na njezinu terenu, to nikada i nikome nije lako. Ova nam pobjeda sigurno mnogo znači uoči početka kvalifikacija od kojih očekujemo mnogo. Hrvatska je jak i kvalitetan protivnik kojeg izuzetno cijenimo. Pobjeda nam je potvrda da možemo igrati protiv svih, da imamo kvalitetu nositi se s najjačim protivnicima - rekao je Gavranović.

Za švicarskog Hrvata igranje na Poljudu bilo je posebni doživljaj, pokazao je da nije uzalud spominjan kao mogući reprezentativac Hrvatske. Pogotke protiv Hrvatske nije slavio, pokazao je veliko poštovanje prema svojoj drugoj domovini.

- Meni je bilo zadovoljstvo igrati na Poljudu, ovo je poseban osjećaj i drago mi je da sam to doživio. Nikad ne bih mogao slaviti golove protiv Hrvatske, osjećam se Hrvatom koliko i Švicarcem i to će uvijek tako biti - istaknuo je Gavranović.

- Što se tiče hrvatske reprezentacije vidi se da su igrači još u fazi priprema. Tek je kolovoz i nikome nije lako igrati ovako rano u sezoni. Hrvati očito nisu još 100 posto spremni, ali ne sumnjam da će za mjesec dana Hrvatska izgledati odlično kao i uvijek. Znam da ima kvalitetu i vrlo jaku momčad kojoj želim puno sreće u kvalifikacijama - zaključio je 23-godišnji napadač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:25