EUROPA LIGA

Osijek tek u završnici slomio amatere iz Andore

Osječani su teškom mukom pobijedili Santu Colomu u 1. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Naš predstavnik je slavio s 1-0 pogotkom Ive Miličevića
 Vlado Kos / CROPIX

Dvadeset i pet navijača osječkih Bijelo-plavih je doputovalo u Andoru kako bi dali podršku svojim ljubimcima. Dakako svima je njima NK Osijek platio ulaznice po cijeni od 20 eura, a oni su se odužili bučnim bodrenjem svojih ljubimaca.

Utakmica je počela vrlo oprezno, a Osijek je prvi zaprijetio već u 3. minuti nakon što je Perošević izveo udarac iz kuta s desne strane, a Vrgoč glavom prebacio loptu preko glave. Domaćini su prvi udarac uputili na isteku 10. minute kada je Sanchez izveo slobodan udarac, prebacio živi zid, ali lopta je završila u naručju dobro postavljenog Vargića.

Osijek je igrao samo s Peroševićem u vršku napada, a baš je on u 13. minuti bio sam pred domaćim vratarom. Činilo se da će to biti mat pozicija ali čuvar mreže domaćih je uspio u posljednjem trenutku padom u noge napadaču Osijeka poslati loptu u korner. Momčad Santa Colome je imala itekakav respekt prema svojim gostima. Razlika u kvaliteti u korist Bijelo-plavih bila je primjetna. U 18. minuti Ibriks je dugo vukao loptu, na kraju je uspio dodati do Peroševića koji je odapeo s 18 metara pod gredu, ali Casals je još jednom sjajno reagirao i sačuvao svoju mrežu. Sve se više Osijek otvarao i težio napadačkoj igri. No, nije i pronalazio način kako organizirati smisleni napad i zaprijetiti domaćem vrataru.

Nastavak je proticao vrlo slično prvom poluvremenu. Konfuzno je bilo s obje strane s brojnim pogreškama i bez napadačkih poduzetnosti. Uspavanka je bila dominirajuće obilježje igre. Na sreću Osječana u 77. minuti bljesno je Ivan Miličević. Prvo je na lijevoj strani prevario svog čuvara Fitea onda na travu lažnjakom poslao Pousu pa preciznim udarcem s 14 metara zatresao mrežu Santa Coloma. Bilo je to dovoljno da Osijek izbori pobjedu i stekne važnu prednost uoči uzvrata za sedam dana na svom terenu.

Santa Coloma - Osijek 0:1

ANDORRA LA VELLA - Stadion Comunale. Gledatelja 500. Sudac: Sergeyus Slyva 7. Pomoćnici: Saulius Dirda i Audrius Jagintavicius. Četvrtis udac: Gedinimas Mazaika (svi iz Litve). Delegat Uefa: David Roger Griffiths (Wales).

STRIJELCI: 0:1 - Miličević (77).

SANTA COLOMA (4-4-2): Casals 6 - Sonejee 5,5, Ribolleda 5,5, Fite 5, Martin 5,5 (od 70. Jimenez 5) - Rebes 5, Pousa 5, Romero 5 (od 63. Garcia 5), Sanchez 5,5 - Mota 5 (od 60. Mercade 5), Urbani 6. TRENER: Luis Blanco 5.

OSIJEK (4-2-3-1): Vargić 6 - Ibriks 6, Smoje 6, Vrgoč 6, Lešković 5,5 - Kurtović 6, Pušić 6 - Jugović 6, Petrović 5 (od 41. Miličević 6,5), Kvržić 5,5 (od 87. Mišić -) - Perošević 6 (od 81. Zulim -). TRENER: Stanko Mršić 6,5.

ŽUTI KARTONI: Petrović (34 - preoštar start), Smoje (65 - preoštar start), Kurtović (73 - preoštar start), Sonejee (81 - preoštar start), Martin (84 - nesportko ponašanje).

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Miličević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:54