POVRATAK 'ŠEFA'?

PIŠE T. ŽIDAK Neuništivi Ćiro Blažević: 'Zanimaju me Hajduk, Rijeka i reprezentacija!'

 Admir Buljubašić / Cropix

Moj novinarski instinkt jučer bi se zakleo da će Ćiro Blažević ovaj vikend, odnosno “novogodišnje praznike”po perzijskom kalendaru potrošiti na sastanak s Gabriele Volpijem. No, dok je vuk Ćiro na čistini, “lisica” Volpi, sa svojim milijunima, skrio se u šumi. Iako su se trebali susresti u nekoj istarskoj oštariji, Ćiro je završio u - Kraljevici. Unuci, obiteljska večera i ta priča, Volpi je bio “Alessandro”. U našem slengu - Alessandro “Nesta”, nestao, pobjegao...

- Ma, kome treba stari čovjek - jadao se stari, lukavi lisac, za kojega je Volpi šegrt Hlapić.

- Na žalost, Volpi još nije pokazao interes za mene, smatra da sam prestar. Ali, da me vidi u kakvoj sam kondiciji, promijenio bi mišljenje. Iskreno, nadao sam se da će Rijeka pokazati veće zanimanje za mene, no, nikad se ne zna...

Ćiro je dio vikenda proveo u društvu mog starog prijatelja s Kvarnera, novinara Orlanda Rivettija, koji bi Ćiru najradije vidio kao - izbornika.

- Mamić je rekao da Bilić odlazi nakon EP, a ja sam u najboljim godinama. Imat ću njegovu podršku...

Spasitelj Mes Kermana

Trener svih trenera ima tri cilja. Četvrti je prešutio.

- Zanimaju me Rijeka, Hajduk i reprezentacija. Znam da su svi skeptični zbog mojih godina, ali, nikad nisam bio bolji - zaključit će Ćiro ovaj razgovor, uz našu opasku da ovaj put nije spomenuo - Dinamo. Mamić bi ga najradije vidio u reprezentaciji, Blažević bi bio svjetska znamenitost kao izbornik na pragu 80. godine života, stariji od Trapattonija i Fergusona. No, Ćiro bi najradije tamo gdje je njemu najugodnija “melodija”, Volpijevi milijuni i ugodna kvarnerska klima ga magnetski privlače, tamo je proveo možda i najljepše godine. Ili četvrti put u Maksimir?

Ćiro se ukazao u Zagrebu, jer se u Iranu slavi Nova godina. Na nekoliko dana skoknuo je u Hrvatsku, dok Perzijanci sa zakašnjenjem slave ulazak u novu 1391. . Naravno, Ćiro nije mogao promašiti ni “Van Gogh”, gdje se susreo sa starim “suborcima” Goranom i Predragom Jurićem. Ne sumnjate valjda da su sinovi ljubili najdražeg tatu i zasuli ga komplimentima...Još ga četiri utakmice dijele do završetka ugovora, njegov Mes Kerman, gdje je danas savjetnik, spasio se od drugoligaškog prokletstva:

- Trebaju nam dva boda za spas, to neće biti problem. A čini se da niti Cici neće biti problem osvojiti naslov, makar se za titulu bori s Tractorom, državnim klubom izuzetne logistike - govori Ćiro.

Karizmatični trener danas je veliki zagovornik iranskog nacionalnog prkosa u nadmetanju sa svjetskim policajcem, SAD-om.

Što je Ćiro bez Zagreba

Trener kojega su simpatizirali najmoćniji političari, Jakov Blažević, Jure Bilić, Ivo Vrhovec, Azem Vlassi, Ivan Stambolić i Franjo Tuđman, a mrzili su ga Slavko Šajber, Stipe Mesić i smjenjivao ga je Ivo Sanader, danas je veliki zagovornik Mahmuda Ahmadinedžada, kojega “policajac” smatra najvećom prijetnjom svjetskom miru:

- Ne bih Amerikancima preporučio da uđu u “fajt” s ponosnim iranskim narodom - prognozira Ćiro, kojemu njegov sadašnji klub Mes Kerman nudi 800.000 dolara za novi ugovor, ali, veliki su izgledi da će ta ponuda biti odbijena. Između života u pustinji, u talibanskom okruženju i “ljubim ruke, milostiva” na Jelačić placu, gentleman iz Travnika će izabrati ovo drugo. Osim toga, što je Ćiro bez Zagreba? Nepoznat netko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:46