UŽIVANJE U MAKSIMIRU

PORTUGALAC ŽIVI 'HRVATSKI SAN' Ruben Lima ne želi otići i bit će najskuplji igrač u Trećoj HNL!

Ne znamo koliki mu je točno ugovor, ali oni koji znaju tvrde da je negdje između 150 i 200 tisuća eura
 Nenad Dugi/CROPIX

Hrvatski san. Šaljivci kažu, to je zamisao da možeš ništa ne raditi i zato primati plaću. Pa, iako je stvarnost u državi uglavnom dijametralna, ima i takvih koji su "hrvatski san" uspjeli ostvariti. Jedan od njih je i - Ruben Lima.

Dinamov Portugalac "vlasnik" je jedne neobične priče. Nije nesvakidašnja, jer nije prvi koji je odlučio ostati negdje iako ne igra i zato što ima dobar ugovor. Međutim, neobična jest jer Lima je u tri i pol godine igrao za tri naša najbolja kluba Hajduk, Dinamo i Rijeku, na Poljudu čak došao i do kapetanske vrpce. Dinamo ga je u nekoliko navrata želio dovesti i prije no što ga je doveo u ljeto 2013., igrao je za Modre u Europskoj ligi, čak ga je Zoran Mamić stavljao i u srednji red, na poziciju zadnjeg veznog, iako je primarno lijevi bek. A onda je prije godinu dana priča krenula u drugom smjeru. Limu su u Maksimiru otpisali, ali on nije pristao na takav jednostavni raskid. Bilo je čak i nekih ponuda, mogao je i na posudbu, međutim on nije želio. Trenirao je s Dinamom II i čekao rasplet. Nekako je pristao otići na posudbu u Rijeku, prošlog kolovoza, međutim ni tamo se nije naigrao. Upisao je ukupno pola sata u HNL-u i sat vremena u Kupu, opet završio u drugoj momčadi u Trećoj ligi i zimus se vratio u Maksimir.

Ali, ne da bi ostao, nego da se pronađe način njegova odlaska. Opet su se nudile opcije, bilo je klubova koji su ga htjeli, mogao je na posudbu, između ostalog i u Brašov, k Vjekoslavu Lokici. No, ništa... Ruben Lima odlučio je ostati u Dinamu, iako je znao da mu tu "nema kruha". Štoviše, Zoran Mamić ostao je bez oba lijeva beka, a Lima uopće nije bio u planu da postane "vatrogasac". Portugalac je radio individualno s trenerima iz omladinske škole, četiri do pet puta tjedno. Niti raskida ugovora, niti odlaska na posudbu - ništa. A onda je prošlog tjedna Ruben Lima vraćen u Dinamo II, pod komandu Sretena Ćuka.

Ostat će zasad u Dinamu II, uživati u statusu najskupljeg igrača Treće HNL. Ne znamo koliki mu je točno ugovor, ali oni koji znaju tvrde da je negdje između 150 i 200 tisuća eura godišnje. No koliki god bio, ugovor je jako dobar kad mu se iz Dinama ne ide nikamo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:38