RAMLJAKOV MEMORIJAL

POSLJEDNJI DINAMOV NASTUP I TO KAKAV Novi modri Mandžukić srušio madridski Real

 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Treći dan Ramljaka potvrdilo je ono što je na daleko i na široko poznato. Atraktivni protivnici privlače i oduvijek su privlačili zagrebačku publiku. Ima za to termin na engleskom, gloryhunters...

Na tribinama pomoćnog terena Hitrec-Kaciana slilo preko 1.500 gledatelja, došlo je i mlado i staro... Ali, izostali su čelni ljudi kluba, očito im se nije dopalo da jeDinamo završio posljednji i prije samog dvoboja protiv Real Madrida. Naime, u ranijem dvoboju Maccabi TA i Maribor odigrali su 1:1, te tako zapečatili sudbinuModrih ostavivši ih na posljednjem mjestu.

Što se samog dvoboja i događanja na zelenom terenu tiče, obje momčadi, i plavi i bijeli, izgledali su vrlo impresionirani na početku. Kao da još nikada nisu zaigrali pred ovolikim brojem kibica. I dok su još gledatelji pristizali u 20. minuti došla je prva prilika. Čak tri puta u prvom dijelu mladi dinamovci izlazili sami pred gostujućeg golmana, ali uvijek je Adrian Fernandez bio uspješniji. Čini se da jeDinamo upotpunjuje sa zagrebačkom publikom, što je protivnik atraktivniji, to su oni bolji, opasniji i motiviraniji.

U nastavak, koji je obilježen prolomom oblaka, živnula je igra, a Dinamo bio konkretnija momčad na terenu. Pogodio je Pasariček sa 30-ak metara držač mreže, a onda je deset minuta prije kraja publika eksplodirala. Tada se Sandro Kulenović, koji po pokretima, izgledom i reakcijama neodoljivo podsjeća na MarijaMandžukića, sjurio po lijevoj strani, prevario braniča te kroz noge vrataru poslao loptu u mrežu. Proslava gola također je bila a la Mandžo. Čak su i gosti iz Srbije, mladići koji u Španskom igraju turnir U-14 reprezentacija, zapljeskali golu.

- Zaista ne mogu opisati osjećaj. San je postići gol Real Madridu i to još odlučujući. Danas smo poginuli za ovaj dres, za ovaj grb i to nas je nagradilo - započeo je junak Purgera, Sandro Kulenović, koji je jedan od najtalentiranijih napadača u nogometnoj školi Dinama.

- Mandžukić mi je definitivno jedan od najdražih igrača, imamo slične karakteristike - sa smijehom je govorio junak.

I tako, sutra po prvi u 14-godišnjoj povijesti turnira, Dinamo će u finalnom danu igrati matineju protiv RNK Splita u pola devet ujutro! Dok će Kraljevski klub pokušat postati kraljevi Zagreb u sutrašnjem finalu koji počinje točno u podne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:47