KRAJ ERE BENITEZA

Raspad Liverpoola: Vrijeme je za Mourinha

Svi se pitaju koliko dugo će Benitez izdržati na klupi
 Reuters

ZAGREB - Napuštajući Anfield u srijedu navečer armija Liverpoolovih navijača panično je tražila odgovor na pitanje “koliko još sportskih poniženja moramo doživjeti da bi se smjenilo Rafu Beniteza?”. Izmjenjivali su se tuga i bijes. Sezona u kojoj je najavljen prvi naslov prvaka otkako se igra Premiership izgleda bijedno: u prvenstvu su sedmi, Liga prvaka, FA kup i Liga kup više ne stanuju na Anfieldu, ostala je samo Europska liga za koju polovica grada Beatlesa niti ne zna da postoji.

Liverpoolova igra mjesecima je neprobavljiva, rezultati su se zamrzli u zimi koja je okovala Englesku. Izgubili su deset od posljednjih dvadeset utakmica. No veći poraz su izgubljeno srce i ponos Anfielda. Liverpoolova jedanaestorica uglavnom bauljaju terenom bez samopouzdanja, čak i s Gerrardom i Torresom u postavi. A u trenucima kada i klupske amajlije više ne vjeruju u bolji život, vrijeme je za drastične promjene.

Benitezovi dani na Anfieldu su odbrojani. Više od velikih pobjeda kojima je u povijesti preokretao tijek sezone, u klubu ga drži ogromna otpremnina zapisana u ugovoru. Samo zbog nje bi mogao izdržati do svibnja jer se financijaši nadaju da će ga Real Madrid opet pozvati.

A najbolji nasljednik je samo jedan - Jose Mourinho. U eri Chelseaja Portugalac je najžešće slavio golove protiv Barcelone i Liverpoola, ali danas ima dovoljno razloga zbog kojih bi mogao preseliti na Anfield. Inter definitivno ne zadovoljava njegove ambicije jer se ne može boriti za Ligu prvaka, rastanak je suđen, a najizgledniji je povratak u Englesku. Naslijediti Fergusona na Old Traffordu je premali izazov za njegov vječno gladni ego. Uostalom, što bi trebao napraviti da nadmaši sir Alexa? Liverpool je, pak, druga priča.

Veliki klub, veći od Chelseaja, koji 20 dugih godina nije bio prvak. Ispunjenjem Anfieldovih snova postao bi heroj crvenih za sva vremena. I mogao nastaviti velike dvoboje protiv Fergusona. Ipak se radi o najtrofejnijim engleskim klubovima s po 18 naslova prvaka.

Torresu šestotjedna pauza, Benayounu trotjedna, Gerrardu dvotjedna

- Fernando Torres potrgao je hrskavicu u desnom koljenu. Morat će na operaciju i potom ga čeka oporavak dug šest tjedana – izjavio je trener Liverpoolovih nogometaša Rafa Benitez.

Posljedica je to Liverpoolova ispadanja iz trećeg kola FA Cupa od drugoligaša Readinga na Anfieldu u srijedu (2-1 za goste nakon produžetaka), točnije događaja iz 28. minute tog dvoboja, kada je španjolski centarfor ozlijedio koljeno.

Na poluvremenu utakmicu nije mogao nastaviti niti kapetan Steven Gerrard, kojem je stradala zadnja loža.

- Steven će pauzirati sljedeća dva tjedna, dok Yossija Benayouna čeka pauza u trajanju između triju i četiriju tjedana. Njemu je napukla rebrena kost – izvijestio je Benitez, kojem tako prijeti nova serija loših rezultata u njegovoj najgoroj sezoni otkad je (2004. godine) stigao na Anfield.

U subotu Liverpoolove nogometaše očekuje prvenstveno gostovanje kod Stoke Cityja. ( Totalsport)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:03