EUROPSKI HIT NAPADAČ

RIJEKA TRAŽI 10 MILIJUNA EURA! Andreja Kramarića žele Tottenham, Schalke, Inter, City....

 Tea Cimaš / CROPIX

Prije samo dva tjedna, kada sam zadnji put susreo tatu Kramarića, dobio sam samo jednu, ali značajnu rečenicu: “Stara dama je namignula!” Bio je to signal da se Juventus zainteresirao za najboljeg strijelca hrvatske lige, da bi dva dana kasnije stigla vijest da je Andrej Kramarić u fokusu i Intera i AC Milana. U prvi plan su se probili reprezentacija i sudar s Italijom, tako da su skauti i menadžeri mogli u miru i tišini obavljati najosjetljivije snimke Kramarićevih nogometnih i karakternih osobina.

U srijedu se, međutim, iz Londona probila vijest da je Tottenham zainteresiran za Kramarića. Kroz taj klub su prošli Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar, možda će i Kramarić utabanim putem. Spursi su ugledan i vrlo solventan nogometni klub iz sjevernog Londona, koji se hrani animozitetom prema Arsenalu i uvijek stanuje u gornjem domu Premiershipa. I vjerojatno mogu platiti više od onoga što je ponudio izvjesni francuski klub, pretpostavljamo Olympique Marseille. Informacije kažu da su Francuzi bili spremni platiti 7,000.000 eura, ali je Rijeka tražila - deset!

Život u sjeni susjeda

No, informacije iz najbližih krugova Andreja Kramarića tvrde da su se i najveći klubovi iz Premiershipa zainteresirali za hrvatskog reprezentativca. Vjerojatno je u pitanju Arsenal, čiji skauti imaju najbolji pregled nad mladim igračima u Europi, a sumnjamo da je u grupi zainteresiranih i Chelsea, čiji napad predvodi Diego Costa. No, ne bi čudilo da je hrvatski top-napadač na meti Manchester Cityja, pa čak i Uniteda, makar su tamo Robin van Persie i Falcao...

Njemačka još nije odustala od Kramarića, a najveći interes pokazao je Schalke. Klub iz Gelsenkirchena ima Nizozemca, Klaasa Jana Huntelaara, i vjeruje da bi u paru s Kramarićem preporodio jedan kultni njemački klub, koji godinama živi u sjeni susjeda iz Dortmunda. Naravno, Schalke je platežno moćniji od Hannovera, koji je za Kramarića ponudio odštetu od dva milijuna. Njegova cijena će do početka zimskog prijelaznog roka debelo premašiti pet milijuna eura. No, da li bi Rijeka bila zadovoljna s tim iznosom? Za “Kramu” su svojedobno platili oko 700.000 eura.

30 golova u polusezoni

Davno smo napisali da i Bayern promatra Kramarićev razvoj. Ali, promatraju ga s distance, još se nisu upustili u ozbiljniju akciju. Zasad samo “opipavaju” Kramarića, dok neki drugi, manji klubovi, prilično agresivno startaju na Rijeku, koja svog najboljeg igrača ne želi pustiti za manje od 10,000.000 eura. Ako Kramarić u preostala četiri kola dođe do brojke od 30 golova u polusezoni, cijena od deset milijuna nije nedohvatljiva.

Nedavno je Velimir Zajec rekao: “Odabir novog kluba najvažniji je za Kramarićev puni razvoj. Odabere li loše, ostat će samo dobar igrač. No, dođe li u pravu sredinu i u ruke dobrog stručnjaka, mogao bi se razviti u svjetskog top-napadača. Kao Mario Mandžukić, kome je transfer u Bayern bio najbolji potez u životu.”

Što bi bilo najbolje za Kramarića. Zajec tvrdi; nikako ne odlazak u talijansku, pa čak ni englesku ligu, još je rano njegovu nogometnu profinjenost baciti u ralje brutalnom, gladijatorskom nogometu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:18