MISTERIJ DROGBA

Sa 34 godine ključni igrač Chelseaja! Vladar Wembleyja pomeo i Redse, hoće li se Roman predomisliti?

“Nas penzionere otpisujete na vlastiti rizik”, poručio je u subotu javnosti John Terry. Njegove riječi s Wembleyja morale su duboko potresti Silvana Hrelju i slične političke prvake, umirovljenička solidarnost ne poznaje granice, premda je kapetan Chelseaja zapravo poslao poruku klupskim šefovima.

Hoće li Roman Abramovič poslušati kapetana ili je previše okupiran potjerom za Mourinhom?

Izbacio Napoli i Barcu

Je li voljan i dovoljno hrabar istrčati s novim dvogodišnjim ugovorom pred Drogbu, napadača koji je zagazio u 35. godinu, ali svejedno nastavlja isporučivati trofeje? Je li to mudro?

Chelseajevi navijači nemaju dvojbi oko toga da je veliki Didi zaslužio nagradu za osam godina lojalnosti, ali u prvom bi redu trebalo honorirati njegov grandiozni doprinos klupskoj renesansi u posljednja dva mjeseca. Drogba je pomeo Napoli u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i produžio europsku vizu momčadi.

Zatim je iz istog natjecanja ispratio strašnu Barcelonu, londonskim pogotkom i obrambenim žrtvovanjem bez presedana na Camp Nou, prije nego što je u finalu FA kupa okrunjen na Wembleyju. Didier Drogba danas je jedini nogometaš u povijesti Wembleyja koji je ugradio pogodak u svaki od svoja četiri finala na travi mitskog stadiona.

U seriji koja je počela 2007. savršenog sekundanta pronašao je u Franku Lampardu. Tada je postigao jedini pogodak za pobjedu nad Man Unitedom nakon dodavanja s Lampardom. Dvije godine poslije Drogba je izjednačio protiv Evertona (2-1 pobjeda), još jednom uz Lampardovu pomoć.

Sedam milijuna razloga

Godine 2010. slobodnjakom je potopio Portsmouth, a poker golova zaokružio je u subotu, naravno nakon Lampardova dodavanja.

U novinskim izvještajima registriran je podatak da je Drogba nakon utakmice poljubio vratnicu i travnjak Wembleyja, “mojeg sretnog stadiona”. Gestu je najlakše prevesti kao “zbogom” prije ukrcaja za Šangaj.

Tamo će Drogba zadužiti “zlatni padobran” u vidu najmanje sedam milijuna funta godišnjeg honorara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:33