PIŠE TOMISLAV ŽIDAK

Stvarni je gazda Spursa težak 4 milijarde dolara i spreman je uništiti život Luki Modriću!

Placido Domingo, operni pjevač koji izvodi i himnu nogometaša Reala “Hala Madrid”, i drugi će put biti prisiljen mijenjati tekst podoknice kraljevskog kluba. Nakon što je portugalski trener pobijedio Barcelonu, pjevalo se na Santiago Bernabeu “Hala Moudrid”, a ako se realizira transfer Luke Modrića u najveći klub današnjice, zadnja verzija Realove himne glasit će “Hala Modri(ć)d”.

Luka Modrić je zaigrao opasnu igru s Tottenhamom, razljutio je predsjednika Daniela Levyja odbivši se ukrcati u avion za Los Angeles i New York, gdje će Spursi odigrati tri utakmice u sklopu promotivne američke turneje. Zbog toga je kažnjen s dvije tjedne plaće, odnosno zasad sa 80.000 funti. U međuvremenu je Daniel Levy izvjesio cijenu, za Real Madrid 35,000.000 funti, a kraljevski klub ne želi dati ni pennyja više od 27,000.000. Luka i Levy su trenutno u pat-poziciji, uz činjenicu da je Luka vrlo uznemiren jer je dobio signal iz uprave Tottenhama da će gazde blokirati transfer čak i ako Real Madrid odluči platiti 35 milijuna.

Ne sluti na dobro

“Sinko, ne igraj prljave igre s Levyjem, on je u tome ekspert”, dobronamjerno je savjetovao Luki jedan navijač Tottenhama. Dotični ne pripada među razočarane navijače Spursa, koji pitaju: Što se taj Balkanac buni, ugovor ga još četiri godine veže uz White Hart Lane. Neka šuti i igra! Dok se klub priprema u Americi, on uzima AWOL (odlazi na dopust). Gdje je tu lojalnost, disciplina, zar gramzivost Lukina agenta nema dna?

Ne sluti na dobro! Saga o Modriću puna je virova, a Luka je sve više uznemiren. On ne zna da Daniel Levy, koji je Tottenhamov Vrbanović, ima precizne instrukcije glavnog gazde, čija je jahta trenutno parkirana u Saint Tropezu.

Stop Abramoviču

Te instrukcije kažu da se Luku ne smije prodati omraženom susjedu Arsenalu iz povijesnih razloga, ruskom skorojeviću Romanu Abramoviču, ma koliko ponudio, Alexu Fergusonu ni pod razno, a za Arape iz PSG-a cijena je 55,000.000 eura. Može jedino u Real Madrid, ako Španjolci plate...

Luka Modrić je realna slika balkanskog mentaliteta. Beskrajno talentiran, vlastitom je darovitošću izronio ni iz čega, iz beskrajne se bijede preselio u englesku raskoš. S romobila s drvenim kotačima u crni Bentley. Ali, iz Hrvatske je u London donio loše navike, koje ga uče da su zakoni i ugovori napisani i potpisani da bi se kršili, ignorirali i gazili. Da uvijek mora imati nekoga tko će ga voditi i savjetovati, shvatio sam nakon samo jednog poluvremena protiv Evertona.

Joe je spreman na sve

Harry Redknapp mu je dao kapetansku traku, ali je već nakon 45 minuta shvatio da Luka nije lider. Pa iako je demokratski biti u štrajku, iako se želi osloboditi četverogodišnjeg ropstva, iako mrzi igrati u Europskoj ligi, Luka, čuvaj se “ Del Boya” iz istočnog Londona, premazanog svim mastima, kojemu svi tvoji savjetnici nisu ni do gležnja. Ako netko na knjižici ima 3,8 milijardi dolara kao što ima famozni vlasnik Tottenhama Joe Lewis, a uz to je i Cockney, taj je u stanju blokirati ne samo transfer nego i uništiti život.

Luka Modrić i njegovi savjetnici, kojih je cijela vojska, ne znaju da imaju posla s Joeom Lewisom, 290. bogatašem s Forbesove liste, čija je imovina procijenjena na 3,8 milijardi dolara. Stvarni vlasnik Spursa živi u Albanyju, na Bahamskim otocima, pogađate, zbog poreza.



Imao je zanimljiv život. Rođen je u istočnom Londonu, gdje sve, ali baš sve možete nabaviti za novčanicu od 50 funti. S petnaest godina napustio je školu, zaposlio se kao konobar, bio je vlasnik noćnih klubova na West Endu, obogatio se mešetarenjem. Taj Del Boy engleskog nogometa danas u svojoj kolekciji ima slike Picassa i Matissea te skulpture Henryja Moorea.

U biznisu je bio i s famoznim Georgeom Sorosom, tako da će se Luka morati hrvati s prepredenim “debelim mačkom”. U toj utakmici Zdravko Mamić ima slabije izglede nego Ante Čačić protiv Ludogorca. Lewis je veći razbojnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:54