TOTALNI SHOW

SVESTRANI RONALDO Počelo je s agonijom, završilo euforijom, a u međuvremenu je postao izbornik

 Reuters

Ovo mu je bila utakmice karijere, na tribinama je sjedio i njegov sin, u njegovom dresu, a cijela nacija čekala je trenutak u kojem će Cristiano Ronaldo dosanjati snove.

Na kraju je i uspio, bez obzira što je njegov udio u finalnoj utakmici bio minimalan. Nakon starta Payeta, Ronaldo je ozljedio koljeno i njegova priča, barem što se tiče travnjaka, bila je gotova. Otišao je izvan travnjaka, više puta su mu davali pomoć, vraćao se, pokušavao, ali nakon pet minuta patnje više nije išlo.

Ipak, cijeli Saint-Denis pljeskom je ispratio velikog nogometaša...

Međutim, tu nije bio kraj Ronaldove večeri. Vratio se na klupu u drugom poluvremenu i od izbornika Santosa preuzeo izborničku palicu. Pokazivao je igračima što treba raditi, svađao se s četvrtim sucem, cupkao uz gol-liniju... Totalni show!

I što je najvažnije - dočekao je glavnu nagradu.

Portugalski majstor je na ovom prvenstvu oborio dva rekorda i izjednačio još jedan.

Postao je nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (21), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i tri u Francuskoj, odnosno ukupno devet golova.

S devet postignutih golova Ronaldo je dostigao Michela Platinija koji je do ovog turnira bio najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Platini je svih 9 golova zabio na EP-u 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:58