KORAK DO SENZACIJE

VELIKA NOĆ BILIH Hajdukovci se slavljem protiv Intera na Meazzi oprostili od Europe!

Hajduk nije uspio. Splićani nisu napravili čudo, tu senzaciju koju ruku na srce nitko nije ni očekivao, ali su odigrali utakmicu za čistu desetku i pobijedili su na koncu Inter sa 2-0 u revanšu na Meazzi.

Velika pobjeda Hajduka. Pobjeda za ponos jer rezultatski ništa im ne znači. Inter ide dalje makar im se sa tribina Meazze zviždalo, a Splićani mogu biti sretni jer su osvjetlali obraz i pokazali da rad, odlučnost i borbenost na kraju uvijek daju rezultat. I mladost prije svega, kao recept za budućnost.

Reklo bi se pirova pobjeda, ali ostat će zapisano: Inter - Hajduk 0-2, strijelci Vukušić i Vuković...

Hajdukovci su bili inspirirani ambijentom koji nudi slavni stadion Giuseppe Meazza jer su odigrali sjajnu utakmicu protiv Intera u revanšu 3. pretkola Europa lige.

Trener Hajduka Mišo Krstičević ostao je dosljedan svojoj namjeri da forsira mlade pa je od prve minute gurnuo na travnjak još jednog mladca, 18-godišnjeg Antonija Milića (r. 10. ožujka 1994.), defanzivnog veznjaka koji je zaigrao u tandemu sa svojim vršnjakom Josipom Radoševićem. Njih dvojica zajedno su mlađi od Interova senatora Javiera Zanettija (38).

Sjetit ćete se Milića, to je onaj mladić koji je početkom godine pao u nesvjest na treningu pa su mu suigrači spašavali život. Sumnjalo se na epileptički napad, ali pokazalo se da je Milić zdrav i čio i eto ga sedam mjeseci kasnije igra protiv Intera. Odigrao je dobro, mogao se i prosaviti, i zabiti gol...

Inter u jakom sastavu

Krstičević je nagradio Ivana Vuković za odličnu partiju u Zadru i to se pokazao kao pravi potez. Vuković je bio možda i najbolji igrač Hajduka, a gol koji je zabio Handanoviću iz okreta, volejom, to je bio pravi eurogol.

Inter nije igrao u šarenom sastavu, naprotiv, sve glavne vedete bile su tu. možda ne u najboljem izdanju, ali igrali su Milito, Sneijder i društvo...

Nije počelo dobro za Hajduk. Ozljedio se Maloča. Stoper "bijelih" išao je u duel sa Militom, tresnuo je glavom u glavu, raskrvario je Argentinca ali je u padu nezgodno pao na zglob i morao je izaći iz igre. Zamijenio ga je Jonjić.

Hajduk je isto kao na Poljudu igrao hrabro, bez previše respekta za Inter, napadački, ne želeći se zavući u kućicu pred Blaževićem jer bi to bilo pogubno. Prvi su i zaprijetili, preko Vukovića i Vukušića, ali nije bilo gola.

No dvojica spomenutih napadača zakuhali su vodstvo u 22. minuti. Samuel je u 16-tercu srušio Vukovića, a Vukušić je hladnokrvno, rutinirano izveo najstrožu kaznu. Poslao je Handanovića u jednu, a loptu u drugu stranu. Bio je to gol za 1-0 i veliko slavlje onih tri, četiri tisuće Hajdukovih navijača na tribinama Meazze.

Za razliku od utakmice na Poljudu Inter je stvarao šanse, već do poluvremena redale su se prigode ispred Blaževića, od Milita, Sneijder, Guarina i ostalih, ali gola nije bilo. Ono što je išlo u okvir vratiju skidao je odlični Blažević. Coutinho je pogodio prečku.

U istom ritmu kako su odigrali prvi dio, hajdukovci su je krenuli u nastavku. Nije im se dogodilo ono što se dogodilo na Poljudu kad su nakon primljenog gola u 18. minuti izdušili, nestali s terena, a Inter je to rutinirano kaznio.

Nervozni Moratti

Dok su TV gledatelji čekali da se ukaže Usain Bolt Hajduk je imao još jednu mrtvu šansu Vukušića koju mu je iz blizine skinuo Handanović. A onda je Vuković izveo svoju čaroliju i zabio za 2-0. Izgledalo je nestvarno. Hajduk je držao na konopcima Intera, "crno-plavi" su stvarali šanse, pokušavali su nešto, trener Stramaccioni je radio izmjene, ali sve je to bilo jalovo.

Još da je Vukušić bio malo precizniji kod onoga udarca u samom finišu kad je lopta fijuknula pored stative tko tko zna kako bi večer završila.

Gazda Massimo Moratti gore u svečanoj loži nervozno je pušio cigaretu za cigaretom. Krstičevićev "dječji vrtić" zamalo je unišio njegovu skupocjenu igračku. Opet zamalo, jer to je Hajdukova već stoput ispričana priča o ispadanju iz Europe zbog jednog gola manjka...

INTER - HAJDUK 0:2 (Vukušić 23-11m, Vuković 58)

MILANO Stadion San Siro. Sudac: Clement Turpin.

INTER : Handanovič – Jonathan, Ranocchia, Samuel, Mbaye (Nagatomo 55) – Zanetti, Cambiasso, Guarin - Sneijder (Silvestre 84), Milito, Coutinho (Longo 64). TRENER : Andrea Stramaccioni.

HAJDUK: Blažević – Vršajević, Maloča (Jonjić 10), Milović, Jozinović – Milić, Radošević – Oremuš, Andrijašević (Caktaš 59) - Vuković (Luštica 83), Vukušić. TRENER: Mišo Krstičević.

INTER - HAJDUK 0:2 (Vukušić 23-11m, Vuković 58)

KRAJ

90. minuta - Igrat će se još tri minute

84. minuta - Silvestre je zamijenio Sneijdera

83. minuta - Luštica je ušao umjesto Vukovića

81. minuta - Longo se našao u dobroj prilici, nakon što je izbjegao zaleđe, našao se sam ispred vratara Hajduka, pucao je, ali raspoloženi Blažević odbio njegov udarac

79. minuta - Sjajna prilika za Hajduk. Vukušić je okrenuo braniča Intera unutar kaznenog prostora, pucao je prizemno pored same vratnice

74. minuta - Sneijder je opasno zaprijetio s 18 metara, Blažević je spasio vrata Hajduka

73. minuta - Nagatomo je pucao iskosa, Blažević je obranio na prvoj vratnici

67. minuta - Sneijder je zaprijetio s 18 metara, pucao je preko gola

62. minuta - Jonjić je dobio žuti zbog starta nad Militom

59. minuta - Caktaš je ušao umjesto Andrijaševića

58. minuta - GOOL Vuković je primio loptu leđima unutar kaznenog prostora te je nakon okreta iz voleja pogodio gornji lijevi kut Handanoviča

55. minuta - Radošević je dobio žuti karton nakon starta na Guarinu

52. minuta - Guarin je zaprijetio, Vuković je uzvratio

50. minuta - Vukušić je zaprijetio vratima Intera, Handanovič je bio siguran

46.minuta - Odmah je Coutinho pucao iz kaznenog prostora, ali nije bio precizan

46. minuta - Utakmica se nastavila

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

45. + 2. minuta - MIlito se našao u prilici, išao je iskosa prema Blaževiću, ali je poucao pokraj daljnje vrantice

45. +1. minuta - POnovno je tukao Coutinho, ovaj put po sredini gola pa Blažević nije imao težak zadatak

45. minuta - Coutinho je tukao opasno iz voleja. Otišla je lopta malo pored

39. minuta - Milito je pucao pored gola

36. minuta - Guarin je snažno opalio s oko 25 metara, Blažević je obranio

30. minuta - Sneijder je pogodio živi zid iz slobodnog udarca

26. minuta - Coutinho je uzvratio za Inter. Izašao je pred Blaževića, ali je pucao pored gola

24. minuta - Giga je ubacio do usamljenog Milića koji je pucao sa 7 metara iskosa, Handanovič je obranio

23. minuta - GOOL Vukušić je realizirao najstrožu kaznu. Handanovič je otišao u jendu stranu lopta u drugu

22. minuta - Samuel je srušio Vukovića u kaznenom prostoru, penal za Hajduk

20. minuta - Vuković je pucao daleko iznad gola

19. minuta - Vršajević je opasno ubacio, promašio je loptu Oremuš

17. minuta - Zanetti je ubacio loptu, a Coutinho je zatresao gredu

14.minuta - Mbaye je gurnuo loptu u sredinu, ali je obrana očistila. Zanetti je prošao drugom stranom, Vilović je presjekao ubačenu loptu te je odbio u korner

11. minuta - Vukušić je pucao, lopta se odbila od Interovog braniča, Handanovič je na kraju uhvatio

10. minuta - Iako se Maloča vratio u igru, ipak će biti zamijenjen. Jonjić je ušao umjesto njega. Milito se vratio u igru

6. minuta - Maloča i Milito su se sudarili glavama te su napustili teren

5. minuta - Samuel je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Vukovićem

4. minuta - Stadionom odjekuje pjesma Torcide

2. minuta - Vršajević je prošao desnom stranom, povratnu je poslao za Vukovića koji puca pored vratnice

1. minuta - Utakmica je počela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:43