PROŠAO ISPOD RADARA

VELIKI PREVID Lupa li se sada itko u Hajduku po glavi? Ovo je 'bijeli' propust godine

Nestorovski
 foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Prije početka sezone sjedili smo u “Domagoju” s Daliborom Poldrugačem, talentiranim trenerom koji zaista ima oko za igrače...

- Nestorovski? Gledao sam ga dosta u Drugoj HNL, odličan je, no nisam siguran može li iste brojke ponoviti i u Prvoj HNL.

Ne pišemo ovo da bismo obezvrijedili mišljenje radišnog mladog stručnjaka, već da bismo potvrdili kako su identično mišljenje imali mnogi, ma gotovo svi. Osim Toplaka, Laljka, ali i Nestorovskog, jasno. Makedonski napadač u Prvu HNL zakoračio je sa 24 postignuta pogotka, okićen laureatom najboljeg igrača i najboljeg strijelca drugoligaške karavane. No, dečko koji je na vrata za poslugu ušetao u Zaprešić, na plećima je imao 25 godina i neuspješnu inozemnu avanturu. A to je u našim okvirima opasan krimen... Ipak, Nestorovski je do nogu potukao i prvoligašku konkurenciju, nadmoćno zgrabio krunu najboljeg strijelca HNL-a, kolo prije kraja ostavivši sa 22 gola iza sebe konkurenciju na sedam (Ejupi), odnosno velikih devet koraka (Bezjak).

Toplak nije ispao bedak

Nestorovski je specifičan, po mnogima zastarjeli napadač, po kojem moraš slagati igru da bi i iz njega izvukao maksimum. No isti taj Nestorovski u mnogim situacijama na terenu pomaže obrani, vraća se na beka, pokriva, otvara, izvlači se i asistira. On je i strijelac i paker. A i na kraju priče nije baš da je Toplak ispao “bedak” što se oslonio na čovjeka koji mu je u 65 utakmica vratio sa 48 golova!

Kako god, Ilija Nestorovski je prošao ispod HNL-ova radara te je zimus za pola milijuna eura prodan u Palermo. Šteta je, ispada, što Inter zajedno s Nestorovskim nije išao na rizik, produžio ugovor koji mu je istjecao ovoga ljeta, čekao kraj sezone i onda mnogo bogatije naplatio golgeterski neutaživi apetit ovog makedonskog reprezentativca. S krunom prvoligaškog kralja strijelaca, vjerojatno bi zaradio i više. No, to je bio rizik na koji se obje strane ipak nisu odlučile.

No, taj posao svakako ne bi bio rizik za HNL velikane! OK, uzmimo da Dinamo ima napadačkog arsenala. No što je s Rijekom i Hajdukom? Nestorovski je njihov veliki promašaj! Hajduk je radije doveo Veleza i Arteagu, da bi mu napadača igrao - Vlašić. Rijeka je, pak, Bezjaka dovela besplatno, ali je Balaja iz Sparte platila 550 tisuća eura. On je to vratio sa 10 pogodaka u 35 utakmica. Nestorovski ima 33 nastupa i 22 gola. Pogreška? Procijenite sami...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:06