POVRATAK U PROŠLOST

VIDEO: 'A TADA JE LUKA UBACIO ONU LOPTU' Trenutak koji je ušao u povijest i sve bacio u delirij

 Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Sergio Ramos se prisjetio svog gola protiv Atletico Madrida u finalu Lige prvaka 2014. godine koji je odveo njegov Real u produžetke, gdje su 'kraljevi' kasnije ostvarili 4:1 pobjedu i osvojili svoj deseti naslov europskog klupskog prvaka.

U subotu je na rasporedu novo veliko finale Lige prvaka, opet između gradskih rivala, a uoči njegovog početka Ramos se prisjetio gola koji je spasio Real. Bio je sam kraj utakmice, treća minuta sudačke nmadoknade, kada je Luka Modrić savršenom loptom iz kornera praktički pogodio Ramosa 'u trepavicu', te je stoper zabio glavom za 1:1.

"Idete naprijed u očaju, sve se odvija tako brzo, tako brzo da nemate vremena za razgovor. Nadate se da će ubacivanje biti dobro, da ćete se osloboditi čuvara i sve se dogodilo savršeno", rekao je Ramos za španjolski sportski radio-program El Laguero.

"Tog smo tjedna veliku pažnju posvetili mrtvim loptama i puno smo o tome razgovarali. Vidio sam dva, tri suigrača ispred sebe i puno Atleticovih igrača. Otišao sam iza svih, a Diego Godin se sudario sa svojim suigračima. A tada je Luka Modrić ubacio savršenu loptu..."

Uslijedilo je veliko slavlje Realovih igrača i neviđeno olakšanje navijačima na tribinama.

Golom Ramosa Real je poništio gol Godina iz 36. minute, a onda su Bale, Marceloi Ronaldo svojim golovima donijeli potpuni preokret.

"U svlačionici je bilo toliko riječi, još više zagrljaja za obavljeni posao, za žrtvu. Bio je to sigurno jedan od najsretnijih trenutaka mog života. Bilo je teško zamisliti da ćemo igrati opet međusobno. Treba odati priznanje i jednima i drugima. Dvije godine kasnije smo u finalu Lige prvaka opet zahvaljujući radu".

Upitan je Ramos da izdvoji jednog igrača Atletica kojeg se posebno pribojava.

"Brinem se o Atleticu, u suprotnom bi to bilo pokazivanje nepoštovanja prema igračima Atletica i filozofiji Diega Simeonea. Ali ako me pitate za ime, za mene jeAntoine Griezmann sjajan igrač".

Upitan da li bi u slučaju eventualnog poraza u finalu ova sezona za Real bila podbačaj, Ramos je odgovorio:

"Nakon jako teške godine i promjene trenera, otkako je Zinedine Zidane stigao identificirali smo se sa stilom igre i pritiskali smo Barcelonu do zadnjeg kola. Sada nas čeka ovo finale i prilika da navijačima donosemo trofej...Ne bih se usredotočio na sezonu kao neuspjeh".

Jedinstveni navijački sadržaj potraži na Navijačnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:30