PLAČ I EUFORIJA

VIDEO: LUDI PREOKRET PA ŠOK ZA HRVATA Pogledajte kako je Bilić ostao bez pobjede u derbiju!

U sjajnom i dramatičnom susretu 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Leicester City i West Ham su odigrali 2-2, a domaćin je izvukao bod golom iz jedanaesterca u petoj minuti sudačke nadoknade.
 Reuters / John Sibley

LEICESTER - WEST HAM 2:2 (Vardy 18', Caroll 84', Cresswell 86', Ulloa 94')

Leicester: Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Mahrez, Drinkwater, Kante, Albrighton; Okazaki, Vardy

West Ham: Adrian; Ogbonna, Cresswell, Reid, Antonio; Kouyate, Noble, Obiang, Moses, Payet, Emenike

West Ham ni u trećem pokušaju ove sezone nije uspio pobijediti Lecester City, ali je momčad Slavena Bilića prikočila vodećeg na ljestvici Premiershipa i dala prigodu drugoplasiranom Tottenhamu da se približi na minus pet bodova.

Na King Power stadionu završilo je 2-2 (1-0), a u središtu pozornosti ponovno je bio sudac, ovaj put iskusni Jonathan Moss (45), koji je u završnici dosudio dva po nama nepostojeća 11-erca, koje su realizirali Carroll za 1-1 u 84. minuti odnosno Ulloa za 2-2 u sudačkoj nadoknadi. Prethodno je, u 56. minuti, Moss pokazao drugu javnu opomenu najboljem strijelcu domaćih Vardyju, zbog lošeg pokušaja iznuđivanja 11-erca u duelu s Ogbonnom, no nije se držao istog kriterija u preostala dva slučaja, poglavito pri 1-2 na početku sudačke nadoknade, kad je Ogbonna hrvačkim zahvatom spriječio da do lopte dođe Huth.

Remi najpravedniji

Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, remi je najpravedniji ishod nadmetanja kojim su domaći prekinuli niz od pet uzastopnih pobjeda i pet utakmica bez primljenog pogotka, a gosti, koji su u srijedu ispali iz FA Cupa od Manchester Uniteda, izbjegli drugi uzastopni poraz, skupivši već četvrti uzastopni ligaški remi, koji ih ostavlja u igri za 5. mjesto i Europsku ligu, ali udaljava od Lige prvaka, na koju ionako naš bivši izbornik nije ozbiljno računao. Kolega mu Claudio Ranieri na koncu se ne može žaliti na suđenje, jer 11-erac dosuđen sedam sekundi prije isteka posljednje minute sudačke nadoknade je loše odglumljen, a Leicester City je uz Manchester United klub u čiju korist je ove sezone presuđeno najviše spornih situacija, dokazala je prošli tjedan statistika Sky Sporta.

Tri nova igrača

Bilić je startao s trojicom novih igrača u odnosu na kup-ogled, Obiangom, Mosesom i Emenikeom umjesto Lanzinija, Valencije i Carrolla, no potonjeg je uveo od 46. minute prešavši sa 4-3-3 na 4-2-3-1. Ranieri je započeo sa svojih standardnih 4-4-2, a nakon isključenja Vardyja povukao ključni taktički potez uvevši umjesto druge špice, brzanca Okazakija, snažnog Ullou, koji na zadržati loptu i jak je u prekidima s obje strane.

Prvu veliku prigodu već u 2. minuti propustili su gosti, kad je nakon udarca glavom Kouyatea lopta dvaput udarala u vratnicu, a domaći su poveli iz kontre nakon prekida za goste i to u četiri poteza. Kasper Schmeichel je poput tate Petera degažiranjem preko centra pronašao Mahreza, ovaj nakon driblinga Kantea, a potonji rukometnim prebrojavanjem Vardyja. Gosti su tek s igračem više zagospodarili travnjakom, izjednačili iz penala dosuđenog zbog Morganova guranja Reida tijekom kornera, a proekrenuli C reswellovom udarčinom nakon Antonijova centaršuta u 86. minuti. No, nisu izdržali...

REZULTATI:

Leicester City - West Ham 2-2 (Vardy 18, Ulloa 90+5-11m / Carroll 84-11m, Cresswell 86)

Bournmouth - Liverpool 1-2 ( King 90+4 / Firmino 41, Sturridge 45+2)

U subotu:

Chelsea - Manchester City 0-3 (Aguero 33,54,80-11m)

Newcastle United - Swansea City 3-0 (Lascelles 40, Sissoko 82, Townsend 89)

Manchester United - Aston Villa 1-0 (Rashford 32)

WBA - Watford 0-1 (Watson 27)

Everton - Southampton 1-1 (Mori 68 / Mane 76)

Norwich City - Sunderland 0-3 (Borini 41-11m, Defoe 53, Watmore 90+1)

Kasnije: Arsenal - Crystal Palace

U ponedjeljak, 18. travnja: Stoke City - Tottenham

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo




PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE

94'! - GOOOL! Sudac je u zadnjim sekundama dosudio penal za Leicester! Ulloa je zabio za konačnih 2:2 u još jednoj ludoj utakmici West Hama!









90' - čini se da je sudac sada progledao kroz prste West Hamu. Bilo je to potezanje u šesnaestercu West Hama, ali ništa od jedanaesterca za Lisice

86' - GOOOL! Kakav preokret u dvije minute! Cresswell je zabio prekrasan gol iz voleja u same rašlje! Leicester je na koljenima!









84' - GOOOL! Caroll je zabio za 1:1!









83' - JEDANAESTERAC ZA WEST HAM! Morgan je odgurnuo Reida, a sudac je pokazao na bijelu točku!

72' - Bilić sada baca sve karte u napad. Enner Valencia je ušao u igru umjesto Mosesa.

70' - West Ham pokušava iskoristiti brojčanu nadmoć, ali zasad bezuspješno.

65' - Bilićeva momčad s igračem više dominira na travnjaku. Leicester se u ovim trenucima brani.

62' - Velika prilika za West Ham nakon ubacivanja Payeta za Reida. Ipak nema izjednačujućeg gola.

56' - Crveni karton za Vardyja. Najbolji strijelac Leicestera zaslužio je drugi žuti zbog pokušaja simulacije i iznuđivanja jedanaesterca. West Ham sada ima igrača više!









55' - Velika prilika za Leicester. Ubacio je sada Okazaki, ali za djelić sekunde zakasnio je Vardy.

50' - Odmah po ulasku u igru Carroll prijeti. Iz kuta je ubacio Payet, Carroll je pucao glavom, ali lopta odlazi pokraj vratnice.

46' - Na početku drugog poluvremena Bilić je odmah uveo Andyja Carrolla koji je zamijenio Obianga.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme. Leicester je na odmor otišao s minimalnih 1:0. West Ham je sjajno otvorio susret, ali su potom 'lisice' otupile oštricu njihovog napada.

30' - Nakon postignutog gola utakmica je ušla u nešto mirniju fazu. Sada se igra uglavnom na sredini terena.

18' - GOOOL! Zabio je Vardy ljevicom, Leicester vodi 1:0! Vardyju je to 22. ovosezonski gol.









9' - Prva prava prilika za Leicester. Pucao je Huth glavom, ali lopta odlazi pokraj gola.

2' - Kakav početak susreta. Vratnicu je glavom pogodio Kouyate nakon ubačaja Payeta. Lopta se šetala po crti, pogodila obje vratnice i na žalost po Bilića nije ušla u gol.









1' - Započela je utakmica na King Power Stadiumu.

Veliko iznenađenje napravio je Slaven Bilić ostavivši Manuela Lanzinija i Andyja Carrolla na klupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:00