KRAJ VARAŽDINA?

Vjerovnici ne popuštaju, Solomun moli: Pružite nam barem šansu...

Ne shvaćaju da nam moraju dati malo prostora za disanje da barem malo neke stvari posložimo kako bi klub mogao ostvarivati prihode te da bi im mogli vratiti novac - rekao nam je Solomun

Još se ne zna hoće li nogometaši Varaždina u subotu odigrati prvenstvenu utakmicu u Puli. Novi predsjednik kluba Boris Solomun, naime, još nije uspio postići dogovor o nagodbi s vjerovnicima zbog čijih je potraživanja klub suspendiran.

Ako do subote poslijepodne ne uspije skinuti suspenziju, NK Varaždin neće moći igrati utakmicu u Puli te će biti izbačen iz 1. HNL i od sljedeće sezone će se natjecati u najnižoj ligi.

‘Znaju da novca nema’

Solomun je u petak ujutro otputovao u Zagreb gdje se sastao s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i Udruge prvoligaša koji su mu obećali da će učiniti sve što je u njihovoj pravnoj moći da se NK Varaždinu ne dogodi katastrofa.

- Milan Pavličić i NK Čakovec i dalje ultimativno traže da im isplatimo dio novca iako znaju da je račun NK Varaždina blokiran i da klub nema novca. Ponudio sam im razumno rješenje, koje je prihvatio i Pavličićev odvjetnik, da im se novac otplati u šest obroka do kraja godine, no oni ne popuštaju. Ne shvaćaju da nam moraju dati malo prostora za disanje da barem malo neke stvari posložimo kako bi klub mogao ostvarivati prihode te da bi im mogli vratiti novac - rekao nam je Solomun.

Prije negoli je izabran za predsjednika NK Varaždina obećao je da će, ako bude potrebno, uložiti i dio svog novca kako bi skinuo suspenziju, ali je od te namjere očito odustao.

Dug 30 milijuna kuna

- Poslovna situacija mi to u ovom trenutku to ne omogućava. A i da nekako uspijem skupiti taj novac ne bih ga bio u prilici iskoristiti ni kao zalog jer nisam siguran da bi mi taj novac bio vraćen - ističe Solomun, koji je tako sve svoje nade položio na HNS i Udrugu prvoligaša.

- Dug od 30 milijuna kuna nije proizvelo sadašnje čelništvo kluba i taj dug sigurno ne može biti namiren preko noći niti na brzinu. Molimo ih samo da nam dozvole i pruže priliku da počnemo raditi i stvarati prihode. Riječ je o ozbiljnom poslu u sklopu kojeg smo otvorili i pregovore s predstavnikom potencijalnog inozemnog investitora koji je spreman uložiti novac u klub. Svjesni smo svih teškoća i nastavljamo se boriti s vjetrenjačama - poručio je Solomun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:19