PIŠE T. ŽIDAK

Zar će Čačić doista ostati trener Dinama?

Domagoj Vida sve do zadnjih sekundi sinoćnje utakmice bio je tragičan lik ove utakmice. No, za sve pogreške iskupio se u posljednjem Dinamovu napadu, u zadnjem pokušaju uspio je jedan centaršut pretvoriti u gol i odvesti modre u sljedeće kolo. A gotovo svih 90 minuta nije slutilo na dobro, Dinamo se predstavio kao limitirana, spora, tehnički sirova momčad.

No, dva zlatna gola Ante Rukavine i mat Domagoja Vide produljili su Dinamove nade. Ipak, nakon svega viđenog, nakon jedne infarkt utakmice, moramo se pitati - dokle.

Bugari su se u Zagrebu predstavili kao nadasve prljava i provokatorska momčad. Služili su se svim trikovima koje je današnji nogomet izmislio, ali na kraju su pali kao žrtva vlastite “folirancije”. Isključenje Marcelinha bio je ključni trenutak, koji je prelomio utakmicu.

U mučnoj, nenogometnoj, depresivnoj atmosferi, u kojoj je čak i rezultat utakmice, koji Dinamu znači dovod kisika, čak i u toj utakmici sve je svedeno na rat između BBB-a i Dinamova glavnog menadžera Zdravka Mamića, nogometašima modrih su se odsjekle noge. Umjesto presinga, kakvim je Ćiro Blažević još prije 30 godina lomio sve suparnike, Dinamovi nogometaši u utakmicu su ušli mlako, beskrvno, bez trunke agresivnosti. Rezultat na kraju poluvremena jasno je slikao zbivanja na terenu, u kojoj je Dinamo samo dvije minute živio u nadi. Neshvatljive pogreške Dinamovih tragičnih figura Ibaneza i Vide, nedopustive u igri bilo koje, pa čak i momčadi ispod Dinamove razine, dovele su modre u izgubljenu stuaciju. Rezultat loše Dinamove igre bila je još mučnija atmosfera na tribinama, s koje su frcale sve žešće uvrede. Kad nema nogometa, publika će posegnuti za “nekom drugom zabavom”.

Čekao sam jednu od “onih” Sammirovh utakmica, kada je inspiriran, nadahnut i kada mu nitko ništa ne može. Sinoć, nažalost, te utakmice nije bilo, bugarski trener blokirao ga je udvajanjem, bio je pod prismotrom, a njegovi suigrači, prvenstveno Kovačić, nisu se znali provući kroz rupe u bugarskoj obrani. Da, mora se priznati, balkanska tika-taka bila je u prvom dijelu utakmice pogubna za Dinamovu igru. A nogometna arena je nemilosrdna, ona ne oprašta i dugo pamti. Možda je prijelomni trenutak bilo ironično skandiranje Dinamovom treneru “Ante, ostani”. Nakon toga se dogodio Vida, zabio, i spasio trenera od otkaza. Ante će ostati?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:08